18 Nisan 2009 Cumartesi

TBL 27.Hafta | Galatasaray - BEŞİKTAŞ

Tarih: 18 Nisan 2009
Saat: 19.00
Salon: Ayhan Şahenk
TV: Spormax

İlk maçın ardından attığım başlık "Hep böyle oynayın, canımızı verelim!" idi. Bu başlığı o gün mücadele eden tüm oyuncularımız sonuna kadar haketmişlerdi. Mire Chatman ve Dennis Mims'in cezalı olmaları nedeniyle oynayamadıkları, K'Zell Wesson'ın ise daha transfer edilmedigi bir dönemde karşılaşmıştı iki takım. Hücümda son haftalarda olduğumuz kadar etkili olamadığımız maçı mükemmel savunmamız ile kazanmıştık. Cevher ve Mehmet galibiyetin baş kahramanlarıydı.

Cumartesi günü kazanmanın Play-off için de önemi büyük. Galatasaray'ın son haftalardaki kötü performansı ve sıralamada yükselmeyi hedefleyen Fenerbahçe'nin Solomon transferini düşünürsek, Fenerbahçe'nin üçüncülüğü devralma olasılığının büyük olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, Galatasaray'ın Play-off Çeyrek Finali'nde rakibimiz olma ihtimali bir hayli fazla. İlk maçı kazandığımız için en kötü ihtimal ile seri 0-0 başlar. Ya ikinci maçı da kazanırsak? O zaman seriye 1-0 önde dahi başlayabiliriz. Bunun için iki kat önem kazanıyor bu maç.

Ayrıca ikinci maçı kazanırsak sezonun bitimine 3 maç kala Galatasaray ile aramızdaki fark 2 galibiyete inecek. Son 3 haftada Fenerbahçe ve Türk Telekom deplasmanları olan Galatasaray'dan, 4'te 4 yapmamız halinde dördüncülüğü, yani saha avantajını dahi devralabiliriz. Bunlar ince detaylar tabii, maçtan maça şekillenecek şeyler. Önce ikinci maçı kazanalım da, gerisi sonra gelir....

Geçen sezon Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk yarısını 36-38 önde kapamış ve üçüncü periyodda coşarak maçı 66-83 kazanmıştık. Bu sezon Akatlar'daki galibiyete ek olarak, Türkiye Kupası elemelerinde de Galatasaray'ı yenme başarısını gösterdik. Bu güzel hatıralara bir yenisini eklemeye çalışacağız Cumartesi günü ve inşallah ekleyeceğiz de... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - 2008/09 Derbiler - 1.Maç sonu yazısı

Hiç yorum yok: