28 Aralık 2008 Pazar

Hep böyle oynayın, canımızı verelim!; 66-58

Her türlü olumsuzluğa rağmen, maçı kazanabileceğine inanarak sahaya çıkan bir takım vardı bugün sahada. Karakartal maça bu inanç ile başladı. İlk 4 dakikayı bulduğu üst üste basketler sonucunda 11-2'lik skor ile geçen takımımız, ilerleyen dakikalarda rakibi her ne kadar dış şutlarla sayılar üretse de, ilk periyodu 20-15 önde kapamasını bildi. İkinci yarının ilk dakikasında bulduğu 5 sayı ile skoru dengeleyen Galatasaray, buna rağmen periyodun sonuna kadar takımımızı hiç geçemedi. Karşılıklı basketlerle geçilen ikinci periyodun sonuna ise Ömer damga vurdu. Ömer ile üst üste 6 sayı üreten takımımız, ilk yarıyı 40-33 önde kapadı.

İkinci periyoda da iyi başlayan ekibimiz, periyodun yarısı geçildiğinde 49-41 öndeydi. İlerleyen dakikalarda üst üste basketler bulan Galatasaray, periyodun bitimine 3.23 kala, skoru tekrar eşitledi (49-49). Önce skorda eşitliği sağlayan Galatasaray, daha sonra da Zizic'in basketiyle maçta ilk kez öne geçti ve üçüncü periyodu da bu skorla, 52-53 önde kapadı. Son periyod iki takımın da kötü hücüm etmesiyle skor açısından kısır geçti. Daha sonraki dakikalarda Galatasaray'ın üst üste hücümlardan eli boş dönmesini iyi değerlendirmeye başlayan takımımız, 56-56'dan sonra 10-0'lık bir seri yakaladı ve skoru maçın bitimine 1 dakika kala 66-56 yaptı. Kalan sürede 2 sayı yiyen takımımız, böylelikle son periyod boyunca rakibine sadece 5 sayı şansı vermiş oldu. Takımımız, özellikle Mehmet Yağmur'un penetreleriyle ve Cevher Özer'in boyalı alanı iyi kullanmasıyla maçı 66-58 kazandı ve üst üste 5.galibiyetini almış oldu.

Kısacası, sonunda başlıktaki tezahuratın gönül rahatlığıyla yapılacabileceği bir 40 dakika yaşadık bugün. Her topa atlayan, bulduğu basketlerden sonra hırsı gözlerinden okunan, yenilgiyi kabullenmeyen, galibiyet için kurallar içerisinde her şeyi deneyen bir oyuncular topluluğu giydi bugün formamızı. Geçen hafta Fenerbahçe'yi yenerek bizleri sevindiren Bayan Takımımızdan sonra, Erkek Takımımızın da bu hafta Galatasaray'ı mağlup etmesi, bizim açımızdan çok hoş oldu. Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkürler.

Ne demiştik ?
Hep böyle oynayın, canımızı verelim!

İstatistikler
Cevher Özer 21 sayı 6 ribaund
Mehmet Yağmur 18 sayı 3 ribaund (9/10 ikilik)
Muratcan Güler 9 sayı 9 ribaund 4 asist
Ömer Ünver 6 sayı 2 ribaund
Adem Ören 5 sayı 4 ribaund
Jimmy Baxter 4 sayı 4 ribaund 4 asist
Haluk Yıldırım 3 sayı 9 ribaund 4 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - Derbi 2008/09

Hiç yorum yok: