11 Nisan 2009 Cumartesi

Pes Etmek Yok!; 1-3

Bugünkü maç ile ilgili en büyük avantajımız rakibin 1 puan yetmeyeceği için, kapanamayacak olmasıydı. Ancak bu avantajımız sadece 2 dakika sürdü. Kocaelispor 2.dakikada golü bulunca, onlar da kapandı. Aynı Konyaspor ve Trabzonspor gibi. İkinci yarı maçlarında 3 beraberlik aldık. İkisi bu takımlara karşı zaten. Kapanan defansları açmakta zorlanıyoruz, bu aşikar.

İlk yarı, 50, 60 derken 75'e kadar geldi dakika, durum 1-0 hala. 2009'un ilk 3.5 ayında yaratılan o mükemmel yenilmezlik serisi bitecek mi diye çekinmeye başlamıştım hafif hafif. Önce bir penaltı pozisyon oldu. Ki penaltı. O top o adamı geçebilse, arkada Bobo bomboş. Top geçemiyor, Kocaelisporlu oyuncunun da elle teması var. 10 dakika sonra Bobo'nun Kocaelispor savunmasıyla yaptığı verkaç geldi. 2.golden sonraki sevinç mükemmel ötesi. Şampiyonluğun habercisi bir nevi. 3.gol ise galibiyetin mühürü oldu.

İlk yarıdaki maçta 2-0'dan geri dönmüştük, bugün ise 1-0'dan. Takım kaybetmeyi hazmedemiyor. Maçın bir bölümünde patlıyor, kabullenemiyor bu durumu. Bugün bu özelliğimiz 60.dakika'dan sonra, rakibin de iyice geri çekilmesinin etkisiyle tekrar ortaya çıktı. İyi de oldu. Çok önemli bir 3 puan daha yazıldı hanemize...

Cumartesi günü Şifo Mehmet'ten bir jest bekliyoruz artık. Pazar günü ise rahat rahat kurulup izleyeceğiz derbi maçı. Son yılların bizim için en keyifli derbisi olmaya aday. Bu arada deplasman tribün bilet sayısını 700 küsür biletten, 1200'e çıkartan Kocaelispor yönetimine de teşekkür etmek lazım. Çok ince bir davranıştı bu yaptıkları.

9 maç ardından 2 kupa, çifte kupa yakışır bu büyük taraftara!

Maç ile ilgili sayfalar: 10.hafta / BEŞİKTAŞ - Kocaelispor

3 yorum:

Smyrna dedi ki...

çok önemli bi maçtı kazasız belasız atlattık. bi de derbiden beraberlik çıkarsa süper olur...

saldır antalyaspor :)

Smyrna dedi ki...

kanka arkadaki Holosko değil Bobo'ydu onu düzelt istersen...

Ömer dedi ki...

Sağol kanka, düzeltmemi yaptım dediğin gibi.