19 Nisan 2009 Pazar

28.Hafta | BEŞİKTAŞ 0-0 Bursaspor

Öyle bir 90 dakika oldu ki, Ertuğrul Sağlam'ın görevden alınmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ve Mustafa Denizli'nin güzel gidişata yine nasıl çomak soktuğunu gorduk.

Ben Bursasporlu olsam, tuttuğum takım, 10 kişi kalmış, rakibini kendi sahasında karsılamaya başlayan ve bir süre sonra yorgun düşen BEŞİKTAŞ'ı, yenmek için bir şeyler yapmadığı için oturup ağlardım. Bursasporluların öğreneceği çok şey var. Biz bunu geçen sezon tecrübe ettik, bunun adı Ertuğrul Sağlam farkı.

Diğer taraftan bir kez daha anladık ki Mustafa Denizli de güzel gidişata çomak sokmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyecek. Oynamadığı haftalarda yokluğunu hissetmediğimiz Matias Delgado 60 dakika oyunda kaldı. Daha 10.dakikada yaptığı top kaybı 5'ti. Cisse-Ernst, gerilerinde Toraman/Zan-Sivok şeklinde sahaya çıkmamızın bize getirileri meydandayken, Delgado oynatılacak diye bu kadar değişikliği akıl almıyor. Ayrıca bugünkü performansından sonra Delgado'nun sözleşmesini uzatmak için yaklaşık 7.5 milyon euro verenlere tekrar selamlar buradan.

Holosko dikkatli olsa ikinci yarının başındaki pozisyonu kaçırmasa, Ekrem ters köşe'ye vursa ne de guzel olacaktı. Bobo'nun son dakikadaki pozisyonu gol olsa, sanırım oluşacak tablo bir 10 yıl unutulamazdı.

Puan kaybının birinci sorumlusu Mustafa Denizli, ikinci sorumlusu İbrahim Toraman ise, üçüncü sorumlusu da hakem'dir. İbrahim Toraman'a kartı tereddütsüz gösteren hakemin, Kirita'nın resmen elle oynayışına kart vermeyişinin ve Ömer Erdoğan'ın eline çarpan penaltı pozisyonunu atlamasının "hata" olduğunu kimse bana kabul ettiremez... Hele hele bazı pozisyonlarda (mesela Yusuf'un bir pozisyonu) faul verilmemesi, hakemliği geçtim insanlık ayıbıdır.

Sivasspor'un puan kaybettiği haftada puan kaybederek Galatasaray'ı ve Trabzonspor'u umutlandırmış olduk. Öyle gözüküyor ki ligin 6 haftasında bu köprü'nün altından daha çok sular akacak. Haftaya Eskişehirspor maçı da çok zor geçecek, özellikle rakibimiz bugün maçını kaybettiği için. Ancak bu maçta puan kaybı yaptığımız için, haftaya kazanmaktan başka çaremiz yok...

Maç ile ilgili sayfalar: 11.hafta / Bursaspor - BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: