18 Kasım 2008 Salı

0'a 0, elde var 1

Pazar programı yoğun olunca, bugüne kaldı Bursaspor maçının yazısı. Ne kadar okunduğum bile belli değilken, çok da mühim değil sanırım bu erteleme :). Maça dönelim. Gergin bir deplasman olması beklenen, ancak yöneticilerin haftaiçi ortamı germe çalışmalarına rağmen, futbolcularımızın soğukkanlılığı ve Bursaspor taraftarının da sağ duyusu ile normal şartlar altında geçen bir maç oldu. Açıkcası ben ortamın daha gergin olmasını bekliyordum. Maç sonunda Yıldırım Demirören'in açıklaması da, bu saçma gerginliklerin bitmesi yolunda iyi bir adım olacak gibi. Umarim lafta kalmaz söylenenler. Seneye Bursa'da taraftarımızı görebilmek için, ufak bir fedakarlık yapmamızda bir sorun görmüyorum.

Futbol olarak beni tatmin eden, bir çoğumuzu heyecanlandıran bir takım vardı sahada. Bursa gibi gergin geçmesi beklenen bir deplasmandasınız, maçın bir bölümünde topu rakip sahaya yıkabiliyorsunuz, çok net gol pozisyonları yakalıyorsunuz, 17 korner kullanıyorsunuz, 15 şut çekiyorsunuz. Daha ne istersiniz ki ? Gol. İşte tek sorun golün olmamasıydı, yoksa söylenecek, isyan edecek bir şey yok. Tabii bu dünkü futbolu beğenenler için açıklaması çok zor bir durum. Puan kayıplarının üstüste oluşu nedeniyle kimse rahat rahat gelecekten umutluyum diyemiyor. Bir de olayın Ertugrul Sağlam vs Mustafa Denizli yanı var. Sürekli bir karşılaştırma durumu hakim. İşte bu durum, dün bulunamayan golden daha tehlikeli. Mustafa Denizli hatası olmadığını kimse söyleyemez elbette, en basiti oyuncu değişiklikleri. Ancak bunların hiç biri, hele hele takımın güzel ve baskın oyununu görünce, ileriye umutla bakmamızı engellemiyor, engellemesin.
Zor bir fikstürümüz var ve olmaya devam edecek. Ancak unutmamak lazım ki, bu ligin diğer büyükleri de deplasmanlarda puan saçıyor. Ve unutmamalı ki, bu ligde deplasmandan galibiyetle dönmek artık çok zor. Bunu da unutmamak lazım. Belki de, biz 12.hafta maçımızı kazanırken, diğer rakiplerimizden puan kaybı yapanlar olacak. Unutmamak lazım, daha 23 hafta var. Bu köprünün altından çok sular akacak...

Bu maç bitti gitti, artik Pazar günü damalı bayraklarla yapılacak şova gün sayalım, en güzeli...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Bursaspor - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09

Hiç yorum yok: