22 Mart 2009 Pazar

Yönetim Bu Sonuç Senin Eserin!; 85-59

"Sezonun en önemli maçı" dediğimiz karşılaşmaya iki yabancımızdan yoksun çıktık. Anna De Forge sakatlığı, Laura Harper ise parasını alamadığı nedeniyle sahada yoktu bugün. Anna için yapılabilecek bir şey yok, sakatlı sonuçta. Laura için ise yapılabilecek çok şey var. Sezon başından beri şubede devam eden umursamazlık ve yönetimsel becerisizlik artık beni çıldırtıyor şahsen.

Derbiler sadece futbol ve zaman zaman TBL'de önemli değildir. Derbinin her çeşidi değerlidir. Her branştaki derbi önemlidir. BEŞİKTAŞ taraftarı da hiç birini kaybetmek istemez. Bunu anlamak çok mu zor ? Geçen sezon Play-off çeyrek finali'nde elendiğimiz rakibimizden rövanşı alma şansımız var. Bu rövanşı almanın yolu da bu maçı almaktan geçiyor. Geçyik artık sezon başından beri yaşanan binbir problemi, rezaleti bari bugün biraz dikkatli, yapıcı olun. Bir şeyler yapın şu kadroyu elde tutabilmek için. Yok yok yok...Biz yazıyoruz, biz çiziyoruz. Ne bizi anlıyorlar, ne de şube yönetmekten... En acısı da şu; Bu rezaleti bizlere yaşatanlar, muhtemelen bu skoru gazetelerden öğrenecekler...

Maça gelirsek; İlk periyod boyunca çok kötü bir şut yüzdesi ile oynadık. Gergena Erdenay'ın 7 sayısı ile direnmeye çalışsak da, bu periyodu 19-9 yenik kapadık. İkinci periyod'un başında yaptığımız on alanda pres ile rakibimizi hata yapmaya zorladık. Yaptıkları top kayıplarının ardından kaydettiğimiz sayılarla farkı 4 sayıya kadar indirdik (20-16). Ancak daha sonra tekrar toparlanan rakibimiz skoru bir anda 29-16'ya getirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında üstün oyununu devam ettiren rakibimiz farkı biraz daha açarak ilk yarıyı 43-27 önde kapadı. Üçüncü periyodda oyundan iyice kopan takımımız, bu periyodu 70-41 yenik kapadı. Takımımız, karşılaşmayı ise 85-59'luk skor ile kaybetti.

Bayan Basketbol Takımımız, böylece normal sezonu 12 galibiyet 8 mağlubiyet ve 32 puan ile beşinci sırada tamamladı.

İstatistikler
Gergena Branzova Erdenay 25 sayı 4 ribaund 2 asist
Liron Cohen 9 sayı 0 ribaund 3 asist
Tuğba Taşçı 8 sayı 2 ribaund 2 asist
Naile İvegin 7 sayı 4 ribaund 0 asist
Müjde Yüksel 7 sayı 1 ribaund 1 asist
Sanem Gamze Zeren 2 sayı
Seda Tekindağ 1 sayı 1 ribaund 2 asist
Gonca Karataş 0 sayı 1 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - 2008/09 Derbiler

Hiç yorum yok: