22 Mart 2009 Pazar

TBBL 20.Hafta | Galatasaray - BEŞİKTAŞ

Tarih: 22 Mart 2009
Saat: 15.30
Salon: Ayhan Şahenk Spor Salonu
Pazar günü yine Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda olacak gözlerimiz "sezonun en önemli maç" için. Abartmıyorum. Pazar günü takımımız sezonun en önemli maçına çıkıyor. Sezonun geri kalanı ile ilgili bize bir fikir verebilecek bir 40 dakikaya çıkıyor.

TBBL'de son hafta maçları öncesinde, iki takımın da 19 maçta 12 galibiyet ve 31 puanı var. Sezonun ilk yarısında Akatlar'da yapılan maçı Galatasaray 59-51'lik skorla kazanmıştı. Bu yüzden son hafta maçları öncesinde bir sıra üstümüzde yer alıyorlar.

Pazar günkü maçın önemi ise son hafta maçları öncesinde, Play-off çeyrek finali'nde Galatasaray ile eşleşeceğimizin garanti olmasından kaynaklanıyor. Eğer Galatasaray, Pazar günü de kazanırsa, hem ligi dördüncü sırada bitirdiği için seride saha avantajını ele geçiriyor, hem de seriye normal sezondaki iki maçı kazandığı için 1-0 önde başlama şansını elde ediyor. Ancak Pazar günkü maçı 1 sayı farkla dahi biz kazanırsak, bu sefer saha avantajı bize geçiyor ve seri 1-0 değil, 0-0 başlıyor.

Sezonun geri kalan kısmının şekilleneceği bir maç olacak bizim için. 3 galibiyette bitecek bir seriye 1-0 geride başlayıp, bir de saha dezavantajına sahip olmak işimizi çok zorlaştırır. Pazar günü kazanırsak, bu sefer avantaj bize geçecek ve çeyrek final serisi için çok daha ümitli olabileceğiz.

Geçen hafta lig liderini bu sezon ikinci kez mağlup eden takımımıza güvenimiz sonsuz. Onlardan bir derbi galibiyeti daha bekliyoruz, başarabilirler de biliyoruz.. SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - 2008/09 Derbiler

Hiç yorum yok: