15 Mart 2009 Pazar

24.Hafta | BEŞİKTAŞ 3-0 Gençlerbirliği

Maçın ilk yarısında iyi oynadık diyebiliriz. Topa hakim olan, oyunun kontrolünü elinde tutan ve gol için çabalayan bizdik. Rakibimiz daha çok kontra ataklarla gol bulmaya çalışır bir görüntüdeydi. Ancak ilk yarıdaki oyunun aksine ikinci yarıya kötü başladık. 45-55 arası hücüm organizasyonlarımız sıfırlandı neredeyse. İşte o an iki yerinde değişiklik yapıldı.

Hacettepe karşısında da golün haricinde de çok bir şey oynamayan Delgado ve bugün markajdan kurtulamayan Nobre çıktı. Yerine Holosko ve Yusuf girdi. Bu değişiklikler olumlu değişikliklerdi ama bu kadar çabuk sonuç alınabileceğini muhtemelen Mustafa Denizli dahi düşünmuyordu. Oyuncu değişiklikleri yapıldı, 3 dakika geçti ve Yusuf ceza alanına süzüldü, top Holosko'nun önünde kaldı, ortaya çıkardı ve Fabian Ernst BEŞİKTAŞ formasıyla ilk golünü attı. Takım olarak gol sevincimiz de, Ernst'in kişisel gol sevinci de görülmeye değerdi.

Golden sonra olacaklar ancak yapılmaması gerekenler de belliydi. Biz bir süredir yaptığımız gibi golü bulunca geri yaslanmamalıydık. Rakibimiz ise ister istemez açık oynayacaktı ve bunu değerlendirerek rahatlamalıydık. Rahatladık da. Ekrem kimsenin beklemediği bir anda, beklemediği bir şekilde gol attı. Enfes bir goldü. 2-0'dan sonra rakibimiz oyun disiplininden kopunca, kendi sahamızdan rakip kale çizgisine 13 saniyede gidip attığımız bir gol daha geldi. Bu hafta oyuncu değişiklikleriyle zoru kolay yaptık ikinci yarıda.

İkinci yarı fikstürünün nispeten kolay kısmını 4 maçta 12 puan ile geçtik. Bundan sonrası kesinlikle çok daha zor olacak. Kalan 10 maçın 6'sı deplasmanda bir kere. Ki o 6 deplasmandan biri lig lideri ile gelecek hafta. Sonrasını sonra düşünürüz. Nasılsa arada bir de lig arası var. Bugün son 4 maçtır gol yemeyen rakibine 3 gol atan bir takım vardı sahada. Haftaya da bu takım bu sezon kendi evinde yenilmeyen, hatta Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yenen Sivasspor'u yenecek inşallah.

Ha bu arada unutmadan;
Girişimiz olay
Çıkışımız olay
Nasıl Koydu ama
Kadıköy'de Koray

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09 - 7.hafta / BEŞİKTAŞ - Gençlerbirliği

Hiç yorum yok: