20 Ekim 2008 Pazartesi

Şip-Şak: 1-3

Gençlerbirliği 1-3 BEŞİKTAŞ
62' Kahe - 3' Tello, 11' Sivok, 13' Nobre
Şip-Şak. Maçın özeti bu. Ne biz anladık ne olduğunu, ne rakip anlayabildi. 13.dakikada skor 3-0'dı. Rüya gibi. Yıllardır dilimize dolanan "rahat maç izleyemeyecek miyiz?" sorusunun cevabını, sanki bugün verdiler ilk 13 dakikada bize futbolcularımız. Geri kalan 77 dakikada çok bir şey yaptığımız söylenemez. Taşların zamanla yerine oturacağını umut ederek, şimdilik o kısmı gelen üç puan ve liderlik nedeniyle gözardı etmek, en doğrusu sanki.

Maça hızlı başlamak, tek paslarla hızlı futbol oynamak, rakibin defansta eksik kalışlarını iyi değerlendirmek ve ilk 13.dakikada üç gol bulmak gözümüzün pasını sildi. Bu ligin, hücüm gücü bakımından en iyi takımlarından biri olduğumuzu kanıtladık. 1-0'dan sonra maçı rolantiye almadık, 2'yi, 3'ü istedik ve bulduk. Bundan sonra yapılması gerekenler konusunda da az çok fikir verdi bu oyunumuz.

Defansta hata yapmadık değil tabii. Özellikle penaltı pozisyonundaki acemi hareket, başarısız ve tehlikeli geri paslar, defansın arkasına adam kaçırmalar hoş değil. Ancak yeni sisteme değiştirmişken, üç defanslı sisteme ayak uydurmaya çalışırken bu kadar hataya da göz yumabiliriz herhalde.

Geçen sezon olduğu gibi lider dönüyoruz Ankara'dan. Önümüzdeki zorlu dönemece lider giriyoruz. Peki lider çıkabilecek miyiz ? onu zaman gosterecek, şimdiden bir şey söylemek zor...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gençlerbirliği - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: