28 Şubat 2009 Cumartesi

Şimdi Sabaha Kadar Yatabilirsin Belediye !; 2-1

Başlık Kartal Bafiler'den. Maçı anlatabilecek en güzel cümle. Birinci dakikadan itibaren yatıp zaman geçirmeye çalışan ama 1-0'dan ve 2-1'den sonra tutuşanlara verilecek en güzel cevap. Ellerine sağlık abi :)

Bu takımın bize ters geldiği doğru. Zaten iki tane yenmemiz gereken fobi vardı bu ligde. Biri Sivasspor'u İnönü'de mağlup etmek (4 sezondur yenemiyoruz), diğeri de İstanbul BŞB'ni mağlup etmek. Sivasspor'dan İnönü'de 3 sezon sonra ilk kez bu sezon puan aldık, İstanbul BŞB'ni ise ilk kez yendik. Şampiyonluğa inanabiliriz herhalde artık :)

Mücadelemizin üst seviyelerde, defansımızın zaman zaman yerlerde, genel performansımızın ise vasat derecelerde gezdiği bir maç oldu. Dakika 75'e kadar fazla aksiyonda yoktu bizim adımıza. Tello'nun 58.dakikada kaçırdığı pozisyon ile hopladık zıpladık o kadar. Ne oldu ise 75'ten oldu. Direkten dönen bir top, sayılmayan bir, atılan üç gol. Kazanan nihayet biz olduk... Ama ne kazanmak. Taraftar tabiri caiz ise dokuz dogurdu.

Tribünlerin özellikle 60.dakikadan sonraki baskısı güzeldi. Abdullah Avcı ve İstanbul BŞB'li oyunculara verilen tepkiler ise bence gayet yerindeydi. Hiçbir şey yokken devre arası hakem ile tartışan, maç sonu demecinde saçma sapan şeyler söyleyen bir teknik direktör ve 90 dakika zaman geçirmek için elinden geleni yapan oyuncular...

Tartışmalı pozisyonları ve futbolcu değerlendirmelerini nokta nokta yazayım;
- İstanbul BŞB'nin sayılmayan golündeki karar doğru. Adam resmen itiyor Gökhan Zan'ı.
- Nobre'nin attığı golde, kendisi offside değil ve offside olan oyuncumuz hiç bir avantaj sağlamıyor. Gol sayılmalıydı.
- İstanbul BŞB'nin golü offside değil.
- Gökhan Zan'ın golü offside. Ancak onu da Nobre'nin verilmeyen golüne saysınlar.
- Bebbe'nin İbrahim Toraman'a yaptığı kasti faul kırmızı kart ile cezalandırılmalıydı, adam sarı kart dahi görmedi.

- Sezar'ın hakkı Sezar'a. Gökhan Zan ikinci yarıda performansını yükseltti. Bugün bir süredir oynadığı iyi oyunu bir de golle süsledi. Gol sonrası sevinci de mükemmeldi. Bu tür gol sevinçlerine bayılıyorum. Böyle devam eder inşallah.
- Hala sözleşme imzalayamadığımız Nobre, bugün yine mücadelesiyle mest etti. Deli İbrahim'in orta sahada kaptırıp, geri dönmediği pozisyonda 60 metre rakip ile mücadele etmesi ve defansına yardıma koşması her forvetin yapacağı bir iş değil. Sayılmayan golü ve direkten dönen topu ile yine dikkat çekti.
- Hakan Arıkan ile tartışmaya girilmesi çok yakışıksızdı. Elinden geleni yaptı, büyük bir hatası da olmadı. Aksine ilk yarıda iyi kurtarışları da oldu. Umarım tekrarı yaşanmaz. Hakan bunları haketmiyor.
- Delgado yine yoktu. Bobo yine sönüktü. İlerleyen haftalarda inşallah bugünkü gibi oynamazlar.
- İlk yarının son maçlarında iyi oynayan Ekrem, bugün kotüydü. Top bile süremedi bazı pozisyonlarda, bizi de şaşırttı.
- Mustafa Denizli istediğimiz kadroyu nihayet çıkardı. Bugün oyun olarak süper değildik, ancak kazanmasını bildik. İlerleyen haftalarda bu kadro bozulmadan maçlara çıkılırsa, zaman ile daha iyi olacağız eminim.

Bugünkü yazı uzun oldu. Ancak bu kadar stresli geçen ve son 10 dakikasında çok tuhaf şeylerin olduğu bir maçı da 3-5 cümle ile geçiştiremeyiz ki... Kazanmak güzel, 3 puan güzel, İstanbul BŞB'ne darbe vurmak güzel... Oh be...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs İstanbul BŞB - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09

3 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Maçı çok güzel özetlemişsin Ömer,Gökhan AyıBoğan'ın gole sevinişi benide mest etti.Aferin lan Gökhan :)

Smyrna dedi ki...

bu taraftar Ankaraspor'a yenildiğinde alkışlamasını da bildi. yerine ve adamına göre muamele... helal olsun dün yapılan bestelere...

Gokhanson dedi ki...

Belediye maç sonuçları Abdullah Avcı'yı anlatır mı bilmem? Çıkıp ben Türk hocayım..Adam gibi adamımım..
Şu adam gibi adam tanımlamalarına uyuz olmaya başladım.Ertuğrul Sağlam ile başladı.Kafiyeliydi...İlk kim başlattı? Kendisi..Adam gibi biri böyle der mi?
Yada anasına bile söven bir kulübe hocalık yapar mı? Hem de her alanda Bjk'e sataşan bir kulübe...Şike yapmışmış...Kendi puan durumlarının kontrol etsinler bi zahmet..

Sabri 3 gün önce küfürle kovulmaya çalışıldı... 3 gün sonra 3'lü çektirdi... Bülent Korkmaz, Lincoln'ü oynatmam Arda'yı kaptan da yaparım dedi..Öyle mi oldu ? 2002-2003 sezonunda kaç puanla kaç galibiyetle hangi sırada kümede kaldıkları ortada...Bir sonraki sene 2003-2004 sezonunda ne kadar ilerleme kaydettikleri de... Başka takımlar tarafından şike yapıldığını ve bu yüzden 2 yıl 2.ligde kaldıkları iddasıyla şehirlerine Bjk taraftarını sokmak istemiyorlar...Kimse de demiyor ki son 7 maçta 6 galibiyet alabilen güçlü bir takım ( hatta şampiyonluğa giden takımların bile yakalayamayacağı bir istatistik )geri kalan 24 maçın sadece 4'ünü kazanmış...Bir yerde bir sorun var..Tekrar ediyorum 24 maçta 4 GALİBİYET , son 7 maçta 6 GALİBİYET...Tamam bu hırs, motivasyon, yetenek ve şansla gerçekleşebilir. Peki şike yaptığı ortaya atılan Bjk farzedelim bu sene de küme düşürmek istedi timsahları... Düşerebilir mi? Hayır...Ya da bir sonraki sene? Cevap gene hayır... Bir takım başarısızsa düşer...Biri tarafından düşürülemez..Yaptıkları 2 maç var aralarında o kadar...Anlamayanlara duyurulur...Ve o sene Bjk 2 maçta da 1-0 galip geldi...Madem öyle alsalardı maçın birini...