26 Şubat 2009 Perşembe

22.Hafta | BEŞİKTAŞ - İstanbul BŞB

BEŞİKTAŞ - İstanbul BŞB
Tarih: 27 Şubat 2009
Saat: 20.00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Halis Özkahya
Bu maç öncesi yazı ile blogda başa dönmüş oluyoruz. Süper Lig'deki maçlarımızla ilgili ilk yazım, ilk yarıdaki İstanbul BŞB maçı öncesinde yazılmıştı. Bu yazı da o maçın rövansının maç öncesi yazısı. Zaman ne çabuk geciyor değil mi?
İlk maç yazısına, geçen sezon ki maçtan bir fotoğraf koymuştum. Bobo'nun "yumruk" (!) attığı iddia edilen ve ardından kırmızı kart ile oyun dışı kaldığı pozisyonun fotoğrafıydı. O pozisyonu unut(a)madığımız için koymuştum o fotoğrafı. Ancak ilk yarıdaki maçlar (İstanbul BŞB ve Galatasaray) sonunda öyle şeyler oldu ki. Bize unutmayacağımız yeni bir pozisyon çıkmış oldu. Nobre'nin golü sayılmadı. Halbuki o golün aynısını 16.haftada yediğimizde, hakem golü vermişti. Ya yediğimiz gol sayılmamalıydı ya da attığımız gol sayılmalıydı. Her şekilde hakkı yenen ve zarara uğrayan biz olduk yani.

Neyse, yarına dönelim. Nobre, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Cisse ve Serdar Özkan sarı kart cezası sınırındalar. İbrahim Toraman hafta başında sakatlandı, oynayamayacak dediler. Sonra düzeldi dediler. Son iki gündür Serdar Özkan grip diyorlar. Ancak bu iki oyuncu oynayacak mı oynayamayacak mı bilinmiyor. Rüştü de cezalı ayrıyetten.

Geçen hafta 4 büyüklerin 3'ü 3 puan kaybetti. Bu hafta da puan kaybedebilecekleri maçlar oynayacaklar. Biz, Cuma günü kazanıp haftasonunu rakiplerin puan kaybetmesini umarak ve bekleyerek geçirmenin keyfini aldık bir kere. Bu haftasonu da bunu tekrarlayalım bir zahmet.

İstanbul BŞB ile 3 maç yapmışız. Sonuç; 2 beraberlik 1 yenilgi. Bu istatatistik taraftarda bu maçın söke söke, farklı şekilde kazanılması yönünde hırs yaptırıyor. Ben yine de 1-0'a razıyım şimdiden. Ancak o 3 maçın ve tüm hakem hatalarının rövanşını alsak fena olmaz hani. Bu açıdan da maç "vur kır parçala bu maçı kazan" havasında geçebilir.

Kazanalım, yola kayıpsız devam edelim. SALDIR BEŞİKTAŞIM!
Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs İstanbul BŞB - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09

1 yorum:

Smyrna dedi ki...

0,5-0 olsun bizim olsun kanka...