27 Eylül 2008 Cumartesi

5.Hafta | İstanbul BŞB - BEŞİKTAŞ

İstanbul BŞB - BEŞİKTAŞ
Tarih: 27 Eylül 2008
Saat: 19.15
Stad: Atatürk Olimpiyat Stadı
Hakem: Bülent Yıldırım
***
Yukarıdaki resim, geçen sezonun 27.haftasından. Bobo'nun attığı yumruğun (!) resmi. Evet, itme kakma değil. Yumruk. Kısaca hatırlatmak gerekirse; BEŞİKTAŞ maça lider çıkmış, rakibi İstanbul BŞB ise onbirinci sıradaydı . Maç içerisindeki hakem hatalarının da etkisiyle, BEŞİKTAŞ 2-1 mağlup olmuş ve şampiyonluk yolunda büyük bir yara almıştı. Bu 3 puanlık kayıpla BEŞİKTAŞ liderlikten dördüncülüğe gerilerken, İstanbul BŞB için ise değişen çok bir şey yoktu, sadece bir üst sıraya tırmanabilmişlerdi.
Günümüzdeki tablolar biraz daha değişik. Sıralama konusunda BEŞİKTAŞ için degişen bir şey yok, BEŞİKTAŞ yine lider çıkıyor Olimpiyat Stadı'na. Ancak aynı şeyleri İstanbul BŞB için söylemek mümkün değil. İstanbul BŞB, 4 maçta 2 puan aldı ve Türkiye Kupası'dan sadece 3 gün önce elendi. BEŞİKTAŞ için, Fenerbahçe'nin de puan kaybettiği haftada "önem" arzeden bu maç, İstanbul BŞB için aynı zamanda "kritik" bir anlam da taşıyor.
BEŞİKTAŞ'ta iki eksik var, Serdar Özkan ve sol bek. Serdar Özkan'ı anladık da, sol bek ne alaka ? demeyin. Serdar olmadığı için, sol açık Tello, bek'te ise İbrahim Üzülmez'in oynaması muhtemel. Yani aslında Serdar Özkan'ın eksikliği bir değil, iki kişilik.
BEŞİKTAŞ kazanırsa Fenerbahçe ile puan farkı 7'ye çıkıyor. Şehir dışına çıkmıyor olmanın avantajını da sonuna kadar kullanmış oluyor. Bunun üzerine geçen sene kaybedilen 5 puanın getirisi olan "intikam" sosunu da eklerseniz, maç bizim için de iyice çekici bir hal alıyor...

Hiç yorum yok: