22 Aralık 2008 Pazartesi

TBL 11.Hafta | Selçuk Üniversitesi 74-78 BEŞİKTAŞ

Geçen sezonki Selçuk Üniversitesi deplasmanı kadar kolay olmayacak demiştim maç öncesi. Evet, geçen sezonki gibi 50 sayı fark atamayacaktık ama izin verselerdi yine farklı kazanacaktık. İkinci periyodun başında bir ara 10 sayı geri düşmesine rağmen oyundan kopmayan ve toparlanmasını bilen takımımız, ilk yarıyı 35-40 önde kapadı.

İkinci yarıya çok iyi başlayan ve farkı gittikce açan takımımız, üçüncü periyodu 52-63 önde kapadı. Son periyodda bu farkı 16 sayıya (52-68) kadar çıkaran takımımız sahada çıkan kavga sonucu Chatman ve Mims'in diskalifiye edilmesiyle zor anlar yaşamaya başladı. Özellikle hücümda zorlanmamız nedeniyle, rakibimiz bulduğu sayılarla farkı eritmeye başladı. Bu süreçte kritik basketlere imza atan Haluk Yıldırım ile maçta tutunan takımımız, maçı 74-78 kazandı ve ustuste 4.galibiyetini aldı.

Ancak alınan bu galibiyet ne yazık ki sadece teselli oldu. Haftaya Galatasaray ile karşılaşacak takımımız, Cumartesi günü diskalifiye edilen Chatman ve Mims'ten yoksun olarak sahaya çıkacak. Kurallar gereği bu iki oyuncumuz diskalifiye edildikleri için haftaya oynayamayacaklar. Gelecek hafasonu sahadaki tek yabancımız Jimmy Baxter olacak.

Takımımıza galibiyetten ve mücadelelerinden ötürü tebrikler.

İstatistikler
Haluk Yıldırım 21 sayı 3 ribaund 4 asist
Mehmet Yağmur 14 sayı 4 ribaund 6 asist
Jimmy Baxter 14 sayı 3 ribaund
Adem Ören 13 sayı 5 asist
Mire Chatman 11 sayı 3 ribaund 2 asist
Dennis Mims 2 sayı 3 ribaund
Muratcan Güler 2 sayı 2 ribaund
Cevher Özer 1 sayı 6 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09

Hiç yorum yok: