14 Aralık 2008 Pazar

Mühendis Oktay - 14.12.1991

Tribündergi , Kasım 2001, Sayı : 3
İnci Baba'ya (Selim Abi) soruluyor..

-Unutamadığın bir olay var mı o dönemlerden ?
-Unutmadığım , keşke olmasaydı diyeceğim tek olay Oktay'ın öldürülmesidir herhalde. Yılını hatırlamıyorum, 1992'ydi galiba. Biz galatasaraylılarla ali sami yendeki maçtan sonra şişli camiinin karşısındaki sokakta randevulaşmıştık. Biz gittik , nereden baksanız 200-300 kişiyiz. 45 dakika falan bekledik galatasaraylıları. Polisler geldi bizi dağıtmaya çalıştı, aşağı yolladı bizi. Biz aşağıya indik ama hemen geri döndük. Bir yarım saat 45 dakika da öyle bekledik. Çünkü hesaplıyoruz, o saate kadar gelmeleri lazım. ASY'nin çok yakınındayız çünkü. Baktık gelen yok, ayrıldık. Meğer Galatasaraylılar grup halinde stattan çıkmışlar, durakta otobüs bekleyen bir kardeşimizi boynunda kaşkol var diye dövmeye başlamışlar. Öyle bir iki kişi değil yani, 25-30 kişi girişmişler arkadaşa. Kardeşimizi orada kaybetmişiz. Yanlış yapıldı, kahpelik yapıldı. Tek başına duran adama o kadar adam girişilmez.Tek adamı azat et , bir işin varsa gel şişliye paylaşalım kozlarımızı. O çok gücüme gitti. Keşke olmasaydı. Hala çok üzülürüm. Ama haber gelmemişti bize. Gelseydi başka olurdu.

-Daha sonra konuştunuz mu Galatasaraylılarla bunu ?
-Özür olsa ne olur ki ? Cinayet işlenmiş. O çocuğun annesine ve ailesine yazık. Kahpece gitti. Galatasaraylılar daha sonra İnönü'deki bir kaç maça korkarak geldiler. İstesek misilleme yapardık, biz de tek başına maça gelenin üzerine saldırırdık. Ama bize yakışmaz. Bizim kitabımızda yazmaz öyle şey...

***

İmkanım yok, olsaydı ben de kabir ziyaretinde yer almayı çok isterdim. Bir gün inşallah ben de Oktay abinin huzuruna çıkarabilirim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun abimizin.

14.12.1991 / 14.12.2008

Hiç yorum yok: