8 Kasım 2008 Cumartesi

Yenilmek var, pes etmek yok; 5-2

BEŞİKTAŞ 5-2 Kocaelispor
29' 72' Nobre, 43' Holosko, 67' Delgado, 90+2' Bobo' - 15' Taner, 16' Semavi
Mustafa Denizli yönetimindeki BEŞİKTAŞ'ta "beş dakikada BEŞİKTAŞ" furyası başlamıştı. Bugün bu furyaya, geçen seneden kalma "geri dönüş" alışkanlığımız da eklendi. Geçen sezon bir çok kez yaşamıştık bunu. Denizlispor, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında 0-2'dan geri gelmiş, ikisini 3-2 birini 4-2 kazanmıştık. Bu özelliğimize bu sezonun ilk maçında da devam etmiş, Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 geriden gelip 2-3 mağlup etmiştik. Bu maçlardaki ortak nokta, golleri ilk 20 dakikalık bölümde yememiz ve toparlanmak için yeterli vakti bulmamız. Bugün de öyle oldu. Ne olduğunu anlayamadan 0-2 yenik duruma düştük. Telaşa gerek yoktu, 74 dakika vardı. Takımımız çok maç çevirmişliğin de vermiş olduğu güvenle oynadı. Sonuç da istediğimiz gibi oldu. Kısacası, futbolda yenilmek var ancak bu takımda pes etmek yok.
Nobre gösterdiği performansla yine herkesi etkiledi. Süper kalitede bir futbolcu olmamasına rağmen, bu formayı giymeye başladığından beri ne yapılması gerekiyorsa itinayla yapıyor. Bugün 2 gol attı, ki 2.golü çok alışkın olmadığımız türdendi-. Takımın en çalışkan isimlerindendi. Delgado yine çok bir şey yapmadı, ancak kilidi açan golü attı. Aynı Kasımpaşa maçındaki gibi. Bobo 50.golünü attı, bu sefer uzun süren gol arasına son verdi. Sivok, ne yazık ki cezalı duruma düştü. Haftaya Bursa'da yok. Holosko da geçen sezon görmeye alıştığımız yüksek depar sayısına, yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Bugün attığı gol ve pozisyonu sezisi güzeldi.

İlk 20 dakika iki pozisyona giren ancak savunmadaki hatalar nedeniyle iki gol yiyen, toparlanması devrenin sonlarını bulan, ikinci yarı ise tatmin edici bir futbol oynayan ve hücümdaki hızlı paslaşmalarla yine zevk veren bir BEŞİKTAŞ vardı sahada. Bu maçtan sonra yine kritik bir dönem başlıyor. Gelecek 4 maçın 3'ü gergin deplasmanlar olacak. Kritik maçları kazanamama huyumuzun devam edip etmeyeceği de, ne kadar başarılı olacağımızı belirleyecek...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Kocaelispor - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ

1 yorum:

Smyrna dedi ki...

Nobre'nin golü her yönüyle futbol okullarında ders olarak verilmeli. duvar pasları, adamdan kaçma, vuruş tekniği....

Nobre bunları da yapabiliyomuş mu demek lazım yoksa denk geldi mi demek lazım?