25 Ekim 2008 Cumartesi

Olmayınca Olmuyor...

BEŞİKTAŞ 1-1 Sivasspor
13' Delgado - 4' Mehmet

Maç ile ilgili en güzel kareler, maç öncesinde çekildi bugün. Mustafa Denizli'nin İnönü Stadı'na ilk çıkısındaki mutluluğu görülmeye değerdi. Dakikalarca gülümsedi yeni hocamız, çok sevinçliydi belli ki. Bana gayet samimi geldi. Yıllardır süre gelen bir rüyanın, gerçekleştiği an'dı belki de kendisi için. Umut ediyoruz ki, biz de onun kadar mutlu olacağız sezon sonunda, şampiyonluk kupası kaptanlarımızın elinde yükselirken.

8 haftada 15 gol atmışız ve bu 15 golün 7'si ilk 15 dakikada atılmış. Bundan önce attiğımız 6 gol, hep bizi öne geçirmişti. Bugün erken bulduğumuz gol ise, ancak skoru eşitlememize yetti. İlk yarıda hücümda üretken ancak şanssız, defansta ise yapılan kişisel hatanın bedelini ağır ödemiş bir BEŞİKTAŞ vardı sahada. Karambolden çıkan toplar, usta ayakların normalde kaçırmayacağı goller, son paslardaki dikkatsizlik... İkinci yarı biraz daha durgundu takım, ancak yine pozisyonlar bulduk. Sonuç değişmedi, maç 13.dakikada nasılsa, öyle bitti. İnönü'de bu sezon ilk kez puan kaybedildi, Sivasspor, İnönü'de yine yenilmedi.

Takımın hücümdaki üretkenliği, defansta verilen az sayıda pozisyon, mücadele gücünün yüksek oluşu, bizim artılarımız. Bugün olumsuz bir şey varsa, sadece ikinci golü bulamamaktı herhalde.

Haftaya Kayserispor deplasmanına gideceğiz ve oyun stilimiz kontra ataklara daha uygun olacak. Ancak bir sorun var, Holosko ve Bobo bir süredir formsuzlar. Özellikle Bobo bugün sanki sahada yoktu. Onun etkili olmayışının takımı nasıl etkilediği de ortada. Delgado tonla pozisyon harcadı, birini değerlendirebilse belki hala liderlik koltuğunda olacaktık. Defansif manada iyiydik, çok pozisyon vermedik. Değişiklikler için sanki biraz geç kalındı. Oyuna sonradan girenlerin, 20 dakikadan az bir süre içerisinde bir şeyleri değiştirmesini beklemek, yanlıştı sanki. Öyle ya da böyle, güzel oynanılan bir maç sonunda 2 puan kaybedildi. Artık gözler kupaya çevrildi, ardından zorlu Kayserispor deplasmanı. Zorlu dönemeç yeni basladı, hakkımızda hayırlısı.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Sivasspor - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok: