11 Ocak 2012 Çarşamba

TK 3.Tur | Kötü Oyun, Harika Tribün; 2-1

2.dakikada bulduğumuz golle öne geçmemiz, rakibin maça çıkmadan önce kurguladığı stratejiyi değiştirmiş midir bilmiyorum. Ancak tüm planları alt üst olmuşa benzemiyorlardı açıkcası. Golden hemen sonra 2 net pozisyondan yararlanamadılar ve bize ilk yarının kalan bölümünde net pozisyon imkanı tanımadılar.

İkinci yarının başında yan toplarla biraz kıpırdanır gibi olsak da, 2.golü bulacak mecalimiz bu maçta da yoktu. Ta ki Fernandes'in frikik golüne kadar. Ancak biz, oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle öyle bir havaya büründük ki, 2-0'da bile rakibe gol atması için davetiye çıkarıyor gibiydik. Nitekim, Gaziantep BŞB de bizi kırmadı ve golü buldu. Son dakikalar ise klasik bir BEŞİKTAŞ maçından farksızdı.

Sonuç olarak, Gaziantep BŞB, maç Gaziantep'te oynansa belki de kazanacağı maçı iyi de oynayarak kaybetti. Biz ise maç öncesi Carvalhal'i as kadro ile sahaya çıktığı için eleştirirken, maç sonunda 'as kadroyla çıkmasaydık ne olurdu?' demeye başladık. Tüm bunlara rağmen bir Tanju'nun Ekrem yerine, bir Burak Kaplan'ın Simao yerine neden oynamadığını da düşünmüyor değiliz.

Bu gecenin açık ara en güzel şeyi tribünlerdi kuşkusuz. 3000 civarındaki bayan taraftarımız, 90 dakika boyunca 33 ayrı tezahurat ve sloganla maçı renklendirdiler, takıma güç kattılar ve tribünde ne denli önemli bir yere sahip olduklarını tekrar gözler önüne serdiler. Birileri, Kadıköy'de 44000 kişiyle organize bir tezahurat yapamazken, bugün 3000 kişiyle herkese ders verildi. Gidenlerin, boğaz patlatanların yüreklerine sağlık...

Yukarıdaki foto mu? Günün özeti işte...

Maç ile ilgili sayfalar: 2011/12 Türkiye Kupası'nda BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12 - Türkiye Kupası Tarihi I - Türkiye Kupası Tarihi II

Hiç yorum yok: