5 Ocak 2012 Perşembe

2012'ye Net Başlangıç...; 2-0

Yoğun sis altında başlayan ve sisin zaman zaman etkisini gösterdiği maça Eskişehirspor'un yakaladığı ve direğe çarparak auta giden topuyla başladık. Bu pozisoyn, bu maçın o kadar da kolay geçmeyeceğini düşündürtmüştü ilk etapta. Özellikle ilk 15 dakikada savunmada dikkatli, boş alan bırakmayan ve ön tarafta da iyi pres yapan bir Eskişehirspor vardı karşımızda. Biz, bu kilidi açmaya uğraşırken ilk golümüz belki de 18.dakikada Eskişehirspor'un hatasıyla gelecekti, ancak Edu'nun savunmada kaptığı topu gol yapamadık. İlk yarı bitimine kadar Veli'nin altı pastan kaçırdığı bir pozisyon ve Ekrem'in direkten dönen bir topu vardı. Doğru işleri yaptığımız, rakibi özellikle ilk 15 dakikadan sonra sindirdiğimiz ve oyunu istediğimiz gibi yönlendirebileceğimiz bir kıvama gelmişti maç.

İkinci yarıda da daha etkili ve istekli olan bizdik, ki Almeida net bir pozisyondan Ivesa'nın reflekslerinin de katkısıyla yararlanamadı. Ancak neyse ki, Fernandes-Sivok işbirliği, Almeida'nın kaçan pozisyonuna üzülme şansı dahi vermedi bize. Golden sonra bu sezon birçok maçta yaptığımız gibi gereksiz şekilde geri çekildik. Rakibin topla daha fazla oynamasını ve daha fazla üzerimize gelmesini sağladık. Eskişehirspor'un tüm gücüyle yüklendiği dakikalarda yakaladığımız kontra atakları da bir türlü değerlendiremedik. Önce 2'ye 3 yakaladık, ardından 2'ye 2. Ancak 2.golü bir türlü bulamadık. Dakikalar geçtikçe yiyeceğimiz bir golün çıkartılması çok güç olacağını iyiden iyiye düşünürken, Necip çıktı sahneye ve ara pasıyla Mustafa'ya bu sezonki 6.golünü attırdı. Maç 2-0 olduktan sonra takım da rahatladı tribün de. Kalan dakikalarda 'koyduk mu'lar, 'Fenere maç satın....'lar'la geçti Uzatmalarda Cenk'in, Eskişehirspor'un farkı 1'e indirme şansını engellediğini de unutmamak lazım.

Lig dördüncüsüne karşı alınan bu 3 puan ilaç gibi geldi. Bu maçtan kalan yeğane üzüntü ise Hilbert'in sakatlığı oldu. Ekrem'in o bölgede bariz şekilde yetersiz kaldığını bir kez daha hissettiğimiz maçtan sonra Hilbert'in en az 5 hafta sahalardan uzak kalacağını duymak gerçekten çok üzücüydü... İsmail'in de performansıyla bizi düşündürdüğünü ve şu an için iyi durumda olmadığını yazayım...

Şimdi sıra, Mersin İdman Yurdu'nu bir sürprize imza atarak deplasmanda mağlup eden A2 Takımı destekli Ankaragücü'nde...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Eskişehirspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: