30 Aralık 2011 Cuma

TBL 12.Hafta | BEŞİKTAŞ - Anadolu Efes

BEŞİKTAŞ - Anadolu Efes
Tarih: 31 Aralık 2011
Saat: 15:30
Salon: Akatlar Arena
TV: Lig TV 3

Erkek Basketbol Takımımız, Galatasaray'ı 6 kişilik dar rotasyonuyla yendikten 1 hafta sonra Hacettepe Üniversitesi'ne yenilerek büyük hayalkırıklığı yaşatmıştı. Hacettepe Üniveresitesi karşısında alınan yenilginin yaralarını sarıp, tekrar ayağa kalkabilmemiz adına yenmemiz gereken takım ise Euroleague'de Top 16'ya kalmasına rağmen kadrosuna yakışır ölçüde basketbolu bir türlü sahaya yansıtamayan Anadolu Efes. Ligde 11'de 10 yaparak liderliği ellerinde bulundursalar da, zorluk derecesi yüksek maçlarda beklenen oyunu bir türlü ortaya koyamadılar.

Diğer yandna, biz, hareketli bir hafta geçirdik. Önce Mensah-Bonsu'nun göz ameliyatı geçirmesine üzüldük, ardından Kemp'in forma giyemeyeceğini öğrendik. Bu kötü haberlerin üzerine Arroyo transferiyle umutlandık ve son olarak 4 gündür idman yapmasa da Mensah-Bonsu'nun oynayabileceğini öğrendik. Ancak ilk maçına çıkacak olan Arroyo ve haftaiçini idman yapmadan geçiren Mensah-Bonsu'nun göstereceği katkılar soru işareti...

Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra evimizde oynayacağımız bu kritik maçı da kazanarak, tekrar zirveye ortak olduğumuzu kanıtlamamız dileğiyle... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- İki takım lig tarihinde 19'u play-off'ta, 67'si normal sezonda olmak üzere toplam 86 kez karşılaştı. Bu maçların 19'unu biz, 67'sini Anadolu Efes kazandı.

- Bu rekabette, biz, en farklı galibiyetimizi 79-56'lık skorla 22 Kasım 1987'de elde ettik. Anadolu Efes ise en farklı galibiyetini 96-48'lik skorla 6 Mart 1993 tarihinde elde etti.

- Eski adıyla Efes Pilsen, yeni adıyla Anadolu Efes'e karşı 2'si play-off, 6'sı normal sezon olmak üzere son 8 maçımızı kaybettiğimizi de belirtelim. Rakibimize karşı son galibiyetimizi 2 Mart 2008'de Akatlar'da 72-64'lük skor ile almıştık ve antrenörümüz yine Ergin Ataman'dı.

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12

Hiç yorum yok: