16 Aralık 2011 Cuma

TBL 10.Hafta | BEŞİKTAŞ - Galatasaray

BEŞİKTAŞ - Galatasaray
Tarih: 17 Aralık 2011
Saat: 19:30
Salon: Sinan Erdem
TV: Lig TV 3

Fenerbahçe'yi Sinan Erdem Dome'da yendikten sonra Galatasaray'ı da aynı salonda ağırlıyoruz. Salonu, Fenerbahçe maçındaki kadar doldurabilir miyiz, bilinmez ancak son yıllarda Akatlar'da bir türlü mağlup edemediğimiz Galatasaray'a karşı şansımızı bu kez Fenerbahçe maçının tadı damağımızda kalan Sinan Erdem Dome'da denemek çok da mantıksız değil.

Kemp ve Mehmet'in devam eden sakatlıkları bizi korkutsa da, Mensah-Bonsu'nun BG Göttingen maçındaki performansı sevindirdi. Her ne kadar BG Göttingen o maçın başından sonuna kadar bize karşı koyamasa da, Mensah-Bonsu'nun takıma uyum sağlaması ve özgüveni açısından 21 sayı üretmesi önemliydi.

Oktay Mahmuti coach olduğundan beri sert savunmasıyla bilinen Galatasaray'a karşı Banvit maçında yaptığımız hataları tekrarlarsak bu maçı kazanmamızın imkanı yok. Özellikle Deron gittikten sonra hücum gücümüz azaldığı için Galatasaray'a 85-90 sayı civarında sayı atmamız çok zor. Bu yüzden maçı 'savunma maçı' olarak görüp, savunmada kolay sayı yemememiz lazım.

Sezona Deron'lu kadroyla çok iyi bir başlangıç yapan takımımız için bu tip maçlar zirveden kopmamak adına çok önemli. Banvit'e karşı koyamayıp yenildiğimiz haftadan sonra tekrar ayağa kalkabilmemiz adına gayet uygun bir maç. Son 5 normal sezon maçında mağlup edemediğimiz Galatasaray'ı yenmenin vakti geldi, hatta geçiyor...

Tribünde en az 7-8 bin kişi olup, Galatasaray'ı da Sinan Erdem Dome'dan mağlubiyetle göndermek umuduyla... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12 - BEŞİKTAŞ vs. Galatasaray - Derbiler 2011/12

Hiç yorum yok: