6 Aralık 2011 Salı

Önemli Olan 3 Puan; 2-1

İki büyük lig ve bir kritik Avrupa Kupası maçı sonrası cezamız nedeniyle İstanbul dışında oynadığımız bir maçta öncelikli hedefimiz 3 puandı. Artık çok iyi biliyoruz ki, bu yoğun tempoda etkili futbol veya farklı skor bekleme lüksümüz yok. Bizim hedefimiz her zaman 3 puan olmalı. Orduspor maçını da kayıpsız geçtiğimize göre sorun yok demektir.

Maçın ilk 25 dakikasında Almeida'nın iki etkili şutu dışında fazla etkili olamadık. Veli'nin şansının da yardımıyla bulduğu gol öncesi ve sonrasında da çok etkili olduğumuz söylenemez. Ancak biz etkili değilken, Orduspor'a da önemli gol pozisyonu vermedik ilk 45 dakikada. İkinci yarı ise her an iki takımın da gol atabileceği bir şekilde geçti. 45-55.dakikalar arası Almeida bulduğu pozisyonları gole çevirse rahatlayacaktık, olmadı. Maccabi Tel Aviv maçından sonra bu maçta da kaçırdığı pozisyonların özgüvenini azalttığı ve onu strese soktuğu aşikar.

Verilmeyen bir golümüz var. Ben maç sırasında ve maç sonrası özette izledim ama net bir karara varamadım. %51 offside gibi gözüküyor ama kolay kolay emin olunacak bir pozisyon değil. Emin olunacak pozisyon, durum 1-1'ken Orduspor'un offside gerekçesiyle kesilen atağıdır aslında. 2-3 metreden geriden gelen oyuncuya offside çalmak komedidir. Her ne kadar Egemen o pozisyonu kesebilecek gibi gözükse de orada Orduspor'un hakkı yendi, kabul etmek lazım.

İkinci gol ise Fernandes'in son zamanlarda alıştığımız ortalarından biriyle geldi. Golü, bu takımda gol atması taraftara en çok zevk veren oyunculardan birinin atması da ayrı bir güzellikti. 1-0'ken olduğu gibi 2-1'ken de farkı 2'ye çıkarabilecek fırsatları bulduk ama değerlendiremedik. Zorlandık, son dakikalarda strese girdik ama sonuç itibariyle kazandık ve üçüncülüğe kurulduk.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 13 resmi maça çıktığı süreçte biz 18 zorlu resmi maça çıktık. Bunun yanında Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor ilk yarının son 4 haftasında 2'şer büyük maça çıkacak. Tüm bunların üstüne kadro hatalarımızı ve hakam hatalarını da (en büyük örnek Galatasaray maçı) eklersek, Fenerbahçe ve Galatasaray ile aramızdaki puan farkları hiç sorun değil gibi gözüküyor...

Şimdi hedef Perşembe günü Manisaspor'u yenmek...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Orduspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

2 yorum:

JAMES WHITE dedi ki...

Güzel ve fazlasıyla fikir veren bir yorum olmuş. Ofsayt pozisyonunu sadece özet görüntülerde 1 kez gördüm ve sanırım golümüz harcanmış. Bunu Beşiktaş'a çok yapıyorlar. Alıştık artık.

Ömer dedi ki...

Çok teşekkürler yazı ile ilgili yorum için.

Hakem gerçekten gördüyse bir şeyler, eyvallah ama kararsız kalıp bayrağı kaldırdıysa gerçekten yazık (FIFA'nın bu tür pozisyonlarda kararsız kalındığında offside çalınmaması yönünde talimatı var bildiğim kadarıyla)