13 Aralık 2011 Salı

EuroChallenge | K Grubu'ndayız

EuroChallenge Kupası'nda gruptan çıkmayı 4.maçlar sonunda, grup liderliğini ise 5.maçlar sonunda garantilemiştik. Bu akşam itibariyle bir üst turdaki rakiplerimiz de belli oldu.

Buna göre 16 takımın 4'erli 4 grupta mücadelesine devam edeceği turda K Grubu'nda yer alacağız ve B Grubu birincisi olarak yer alacağımız bu grupta, A ve C Grupları'nın ikincileri ve D Grubu'nun lideri ile karşılaşacağız. İlk turda olduğu gibi çift devreli grup maçları sonunda ilk 2'ye girenler çeyrek finale yükselecekler.

K Grubu Fikstürümüz
1.Hafta (10 Ocak 2012 Salı):
BEŞİKTAŞ - BK Pardubice (Çek Cumhuriyeti)
2.Hafta (17 Ocak 2012 Salı):
BC Nizhny Novgorod (Rusya) - BEŞİKTAŞ
3.Hafta (24 Ocak 2012 Salı):
Fuenlabrada Sad (İspanya) - BEŞİKTAŞ
4.Hafta (31 Ocak 2012 Salı):
BK Pardubice - BEŞİKTAŞ
5.Hafta (21 Şubat 2012 Salı):
BEŞİKTAŞ - BC Nizhny Novgorod
6.Hafta (28 Şubat 2012 Salı):
BEŞİKTAŞ - Fuenlabrada Sad

Baloncesto Fuenlabrada Sad (A Grubu İkincisi)
Bir Madrid takımı olan Fuenlabrada, A Grubu'nu 4 galibiyet 2 mağlubiyetle ikinci olarak tamamladı ve bir üst tura çıktı. Maçlarını 5000 kişilik Polideportivo Fernando Martin Salonu'nda oynayan rakibimiz, 9 yıllık aradan sonra ilk kez bir FIBA turnuvasında yer alıyor (son katıldıkları kupa 2002/2003 sezonunda Uleb Cup). Fuenlabrada, geçen sezon İspanya Ligi ACB'de normal sezonu 7.bitirdi ve Play-off çeyrek finalinde elenerek sezonu kapadı.

BK Pardubice (C Grubu İkincisi)
C Grubu'nu 4 galibiyet 2 mağlubiyetle ikinci olarak tamamlayan BK Pardubice, maçlarını 10300 kişilik ČEZ Aréna'da oynuyor. Çek Ligi'nde şampiyon olduğu 1994/95 sezonundan bu yana ilk kez bir FIBA turnuvasına katılan BK Pardubice'nin ilk turda grubunda bir başka Çek takımı (BK Prostejov) daha bulunuyordu. Takımımız, K Grubu'ndaki ilk maçında BK Pardubice'yi Akatlar'da ağırlayacak.

BC Nizhny Novgorod (D Grubu Birincisi)
D Grubu'nu 4 galibiyet 2 mağlubiyetle lider olarak tamamlayan BC Nizhny Novgorod, takım isminden de anlaşılabileceği üzere Rusya'nın Nizhny Novgorod şehrinin takımı. Moskova'dan tren ve özel araçlarla 4 saatlik bir yolculuğun ardından varılabilecek şehrin takımı BC Nizhny Novgorod'un renkleri de bizim gibi siyah-beyaz. Maçlarını 5000 kişilik The Nizhny Novgorod Palace Spor Salonu'nda oynayan rakibimizin kadrosunda tanıdık bir isim bulunuyor: Michal Ignerski.

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

2 yorum:

akseki dedi ki...

bu haberler başka yerde yok; on numara adamsın

Ömer dedi ki...

Eyvallah kardesim, sagolasin :(