24 Aralık 2011 Cumartesi

Çaydan Geçip Derede Boğulmak...; 81-80

İlk 5: Can, Serhat, Hawkins, Mensah-Bonsu, Ersin

Fenerbahçe'yi Sinan Erdem Dome'da, Mersin BŞB'ni de deplasmanda mağlup ettikten sonra Erdemirspor'a Akatlar'da mağlup olup, çaydan geçip 1 kez derede boğulmuştuk. Bugün ise Galatasaray'ı mağlup ettikten 1 hafta sonra Hacettepe Üniversitesi'ne yenilerek, bunu 2.kez yaşamış olduk.

Maç boyunca en büyük sıkıntıyı savunmada yaşadık. Maça 9-3'lük seri ile başlayan rakip karşısında periyotun ortasında dengeyi kurup, ilk periyotu Erceg'in son saniye üçlüğüyle 25-27 önde kapasak da, savunmamızı sertleştirmediğimiz sürece işimizin daha da zorlaşacağı aşikardı.

Nitekim, ikinci periyotun ilk bölümünde de savunmada etkisiz kalınca fark 7 sayıya kadar çıktı (40-33). Bu periyottaki avantajımız ise rakibin faul hakkını erken doldurmasıydı. Böylece yapılan her faulde serbest atış çizgisine geldik ve serbest atışlarla 0-12'lik büyük bir seri yakaladık. Periyotun son 3 dakikasında sayı yemeyerek ilk yarıyı da 40-45 önde kapadık. Bu periyotta ürettiğimiz 18 sayının 10'u ise serbest atışlardan geldi. İlk yarıda Hawkins 11, Mensah-Bonsu 10, Erceg 8, Serhat ve Can 7, Barış ise 2 sayıyla oynadı.

Üçüncü periyota etkili başlayan yine Hacettepe Üniversitesi oldu. 9-0'lık seri ile tekrar öne geçtikleri periyotun tamamını önde götürdüler ve son periyota 67-62 önde girdiler. Bu periyotta en etkili oyuncumuz ise özellikle ribaund'larda takıma ciddi katkı yapan Ersin oldu. Ancak takımımız, bu periyotta da 27 sayı yedi ve savunma zaafiyeti tekrar öne çıktı.

Son periyotun ilk bölümünde aradaki farkı koruyan rakibimiz, maçın bitimine 6.20 kala farkı 10 sayıya kadar çıkardı (74-64). O andan itibaren ise Hawkins önderliğinde tekrar toparlandık ve 4.5 dakikalık süreçte yakaladığımız 3-14'lük seri ile 77-78 öne geçtik. Son dakikalar ise büyük heyecan içerisinde geçti ve Hüseyin'in basketiyle son 14 saniyeye Hacettepe Üniversitesi 81-80 önde girdi. Son hücumda Erceg ile üçlükten yararlanamayınca maçtan 81-80 yenik ayrıldık...

Galatasaray'ı 65 sayıda tuttuktan 1 hafta sonra hedefi kümede kalmak olan Hacettepe Üniversitesi'nden 81 sayı yemek takımın günübirlik performanslara ne kadar bağlı olduğunun en büyük göstergesi. Her ne kadar yapılmayan guard takviyesi ve sakatlıkları bulunan Mehmet-Kemp ikilisinin eksikliği takımın bir istikrara kavuşmasını engellese de, takımın geçen haftaki rotasyonuyla bugün de kazanması ve gelecek hafta oynanacak Anadolu Efes maçını liderlik maçına çevirmesi gerekiyordu.

Bu mağlubiyetle ikinci kez büyük bir galibiyetten sonra bizi hayalkırıklığına uğratan takımımızın, bundan sonra ligde sürpriz yenilgi almaması umuduyla...

İstatistikler:
David Hawkins 17 sayı 5 ribaund 7 asist
Pops Mensah Bonsu 17 sayı 8 ribaund 2 asist
Serhat Çetin 16 sayı 1 ribaund 4 asist
Zoran Erceg 13 sayı 3 ribaund 3 asist
Can Akın 10 sayı 3 ribaund 1 asist
Ersin Dağlı 5 sayı 8 ribaund
Barış Hersek 2 sayı 2 ribaund
Kartal Özmızrak 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12

2 yorum:

Köfteci dedi ki...

Takım maça kendisini vermedi gibi geldi bana nedense. Ekranlara yansıdı mı bilmiyorum ama Ergin Ataman 2. periyodda sinirden kendini kaybetti, elindeki şişeyi fırlattı. O dakikadan sonra o da oyuna fazla müdahale etmedi. Hüseyin Beşok'tan iki üçlük yiyerek maçı kaybetmemiz de moral bozucuydu.

Ömer dedi ki...

GS maçı sonrası bu maçı çantada keklik olarak görmüş olabilirler ama işte sahada mücadele etmeden maç kazanılmıyor, rakip kim olursa olsun.

Hacettepe'ten 81 sayı yemenin konsantrasyondan başka bir şeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum ben de. Hüseyin'den yenen üçlükler son noktaydı zaten...