4 Aralık 2011 Pazar

13.Hafta | BEŞİKTAŞ - Orduspor

BEŞİKTAŞ - Orduspor
Tarih: 5 Aralık 2011
Saat: 20:00
Stad: Antalya Mardan
Hakem: Yunus Yıldırım

6 günde 3 lig maçına çıkacağımız, yoğun ve yorucu geçecek bir başka haftaya giriyoruz. Bu yoğun tempoda ilk rakip 25 yıldır karşılaşmadığımız Orduspor. Her ne kadar son haftalarda düşüş içerisinde olsalar da, geçtiğimiz 12 hafta Orduspor'un kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir takım olduğunu bizlere gösterdi. Bizim de zorlu maçlarımızı atlattığımız şu süreçte, fikstürümüzü avantaja çevirebilmemiz için kazanmamız şart. Hatta daha genel konuşmak gerekirse, ilk yarının bitimine kadar oynanacak 5 maçta en az 12 puan elde etmemiz gerekiyor.

Quaresma, Simao ve Necip'ten yoksun çıkacağımız bu maçta kadro gereği daha çok mücadele edecek bir takımla sahada olacağımız aşikar. Sezonun Quaresma-Simao ikilisinden yoksun olacağımız ilk maçı olacağı için ayrıca ilginç bir maç olacak bizler için.

Maçın Antalya'da oynanması ise birçok soruyu beraberinde getirdi. Maç kurallar gereği daha yakın bir şehirde, mesela Kocaeli veya Sakarya'da oynanamıyor muydu, yoksa yönetimimiz mi özellikle Antalya'yı istedi? Yönetim istediyse bunun sebebi nedir? Antalya Mardan Stadı'na Antalyasporlular gitmezken, neden bu stat seçilmiştir? vs vs. Her ne kadar takıma ve sevdasına uzak kalan Antalyalı BEŞİKTAŞlılar için bu güzel bir haber olsa da, takımın bu maçı İstanbul'a bu kadar uzak bir yerde oynamasının bir mantığı olmalı...

Trabzonspor maçındaki 3 puanın daha da anlam kazanabilmesi ve Çarşamba günkü Galatasaray-Fenerbahçe maçının skorunun bize avantaj sağlaması için SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Pazartesi günü ligde 19.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 18 maçın 10'unu biz, 6'sını Orduspor kazandı, 2 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 26 gole, Orduspor 14 gol ile cevap verdi.

* İki takımın oynadığı son lig maçı 27 Nisan 1986'da İstanbul'da oynandı ve maçı 5-1 biz kazandık.

* Takımımız, geçen sezon Antalya Mardan Stadı'nda oynadığı 3 maçtan 2'sini kazandı, 1'inde ise berabere kaldı.
23.Hafta: Antalyaspor 0:2 BEŞİKTAŞ
TK 2.Grup Maçı: BEŞİKTAŞ 3:2 Konya Şekerspor
17.Hafta: BEŞİKTAŞ 1:1 Gaziantepspor

* Bu maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın geçen sezon yönettiği 3 maçın 2'sini kazandık, 1'inde ise berabere kaldıktan sonra penaltılarla Türkiye Kupası'nı kazandık. Yunus Yıldırım, bu sezon ise Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yendiğimiz maçı yönetti.
TK Final: BEŞİKTAŞ 6:5 (2-2) İstanbul BŞB
31.Hafta: BEŞİKTAŞ 2:0 Galatasaray
18.Hafta: BEŞİKTAŞ 5:1 Bucaspor

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Orduspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: