30 Kasım 2011 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 5.Grup Maçı | Maccabi Tel Aviv - BEŞİKTAŞ

Maccabi Tel Aviv - BEŞİKTAŞ
Tarih: 1 Aralık 2011
Saat: 22:05
Stad: Itztadion Bloomfield
Hakem: Serge Gumienny

Geçen sezon grubumuzdaki 5.maçta CSKA Sofya ile deplasmanda karşılaşmış ve maçtan 1-2 galip ayrılarak, son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantilemiştik. Bu kez ise 5.haftada Maccabi Tel Aviv deplasmanındayız. Saha dışı faktörler nedeniyle Bulgaristan'da oynadığımız maçtan çok daha gergin bir ortamda oynayacağız maçımızı. İlk maçta elde edilen farklı skoru da hesaba katarsak, rakibin bir üst tur şansı yok denilecek kadar az olmasına rağmen ellerinde yeterince sebep var sahaya hırslı çıkmaları için.

Geçen sezondan bahsetmişken deplasmanda sadece 1 maç (Dinamo Kiev) kaybettiğimizi yazmak lazım. Bu sezon ise durum farklı, bundan önceki 3 deplasmanda 3 mağlubiyet aldık ve artık deplasmanda kazanma veya en azından puan alma vaktimiz geldi.

Puan durumunu elinize aldığınızda hala birçok ihtimale açık bir grup görüyorsunuz. Stoke City ve BEŞİKTAŞ galibiyetleri bu gruptan ilk 2'de kimlerin çıkacağını sıralarıyla belli edebilir. Diğer yandan Dinamo Kiev ve BEŞİKTAŞ galibiyeti son maçlar öncesi ne liderin, ne ikincinin belli olmaması anlamına gelir. Böyle birçok ihtimalin tam ortasındayız kısacası.

Maccabi Tel Aviv'in son 6 resmi maçında galibiyeti yok (1'i Hapoel Tel Aviv'e karşı oynanan derbi olmak üzere). Ancak aynı Maccabi Tel Aviv'in sezon başında Panathinaikos'u evinde 3-0 gibi net bir skorla yendiğini de unutmamak lazım.

Benim kişisel isteğim: Bizim, Maccabi Tel Aviv'i mağlup etmemiz ve Stoke City-Dinamo Kiev maçının berabere sonuçlanması. Böylelikle puan durumu 11-9-6-1 şekline bürünür, ki bu da son maçta Stoke City'i İnönü'de yenmemiz halinde grubu lider bitirmemiz anlamına gelir. Puan durumu bu şekildeyken, son maçta en kötü senaryoyla yenilsek de, bu kez Dinamo Kiev'in Maccabi Tel Aviv'e 4-5 fark atması gerekir...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 157.maçına çıkacak. Daha önce oynanan 156 maçta 56 galibiyet, 30 beraberlik ve 70 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 193, yediğimiz gol sayısı 228.

- Maccabi Tel Aviv maçı deplasmanda oynayacağımız 79.Avrupa Kupası maçı olacak. 78 maçta 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 49 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 78, yediğimiz gol sayısı 152.

- Takımımız, Maccabi Tel Aviv maçıyla birlikte 4.kez bir İsrail temsilcisiyle karşılaşmış olacak. Daha önce oynanan 3 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik elde ettik. Atılan gollerde ise 6-2 üstünlüğümüz var.

- Bu maç takımımızın Aralık ayı içerisinde oynadığı 14.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 13 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde ettik. Attığımız 16 gole, rakiplerimiz 19 gol ile karşılık verdi.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Holosko ve Quaresma'nın 5, Almeida ve İbrahim Toraman'ın 3, Egemen, Ekrem, Ernst, Guti ve Hilbert'in 2, Aurelio, Edu, Necip ve Sivok'un ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2011/2012 Avrupa Ligi - 2011/12 İstatistikler

Hiç yorum yok: