28 Kasım 2011 Pazartesi

Akıllı Oyun, Güzel Skor; 0-1

Kadrolar açıklandığında herkesin düşüncesi maçın büyük bölümünde baskı yiyeceğimiz yönündeydi. Öngörülerimiz doğru da çıktı, maç boyunca Trabzonspor topun ve oyunun hakimi olarak gözüktü. Ancak hesaba katılmayan şey şuydu ki, topla daha çok oynayan Trabzonspor'dan daha çok pozisyona girdik ve o pozisyonlardan birinde Tolga'nın da hatasıyla penaltıdan golü bulduk.

Kalabalık orta saha ve istikrarlı defans kurgusuna rağmen Trabzonspor'a pozisyon vermedik değil. İlki 13.dakikada Alanzinho'ya olmak üzere birkaç pozisyon şansı tanıdık. Ancak hücumda da geri adım atmadık. Bu maçta sezonun tartışmasız en efektif oyununu oynayan Quaresma'nın da etkisiyle pozisyonlar bulduk. Birinde çizgiden çıkardılar, ikisini ise Tolga kurtardı. Tolga'nın üzerine çekilen şutları sektirmesinden doğan ilk pozisyonu Ekrem ile harcadık ama sonuncusunda Mustafa'nın hızını da kullanarak penaltı kazandık ve öne geçtik.

Maç eksiği olan 3 oyuncumuzun olması zaman zaman oyundan düşmemize neden olsa da, doğru zamanda yapılan Holosko-Mustafa takviyeleri oyuna tekrar dönmemize neden oldu. Oyuna ağırlığını koyamayan Almeida yerine giren Holosko büyük bir fark yaratmasa da, Mustafa'nın özellikle penaltıyı kazandığımız pozisyon olmak üzere birçok pozisyonda iyi işler yaptığını söylemek gerek.

Bu galibiyetle tarihinde şampiyonluk yaşamış diğer 4 takımla da maçlarımızı tamamlamış olduk. 4 maçta elde edilen 8 puan, takımın bu tür maçları bu sezon etkili oynaması açısından sevindirici. Ancak bu 8 puanın ve bu maçları atlatmış olmamızın daha da anlam kazanması için ilk yarının sonuna kadar oynanacak 5 maçtan en az 12 puan çıkarmamız gerekiyor. Bunu yapabilecek güce sahip olduğumuzu da bir kez daha gösterdik bugün...

Ve son iki not: Bu maç ile birlikte Avni Aker Stadı'nda oynadığımız son 6 resmi maçta 4.galibiyetimizi almış olduk. Diğer 2 maçtan 1'i berabere bitti, 1'ini ise Trabzonspor kazandı. Bu arada Avni Aker Stadı'nda en son kazandığımız lig maçı da bir 12.hafta mücadelesiydi. (2009/2010 sezonu).

Maç öncesi seromonide sendromlu kız çocuğuna çok canayakın davranan Quaresma'yı kutlamak gerek. Şu sıcaklık, şu insanlık, bu maçta attığı gol ve kazanılan 3 puan kadar önemli hepimiz için...

Şimdi gözler Perşembe günü oynayacağımız o zorlu maçta...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Trabzonspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: