19 Ekim 2011 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 3.Grup Maçı | Dinamo Kiev - BEŞİKTAŞ

Dinamo Kiev - BEŞİKTAŞ
Tarih: 20 Ekim 2011
Saat: 22:05
Stad: Valeriy Lobanovskiy
Hakem: Milorad Mazic

Geçen sezon 7 yıl aradan sonra Şubat ayına taşınan Avrupa maceramızın noktalandığı yere gidiyoruz bir kez daha. Avrupa Kupaları'nda nadir görülen bir tesadüf ile aynı yıl içinde ikinci kez Kiev yollarında bulduk takımımızı. Üst üste 2.kez Dinamo Kiev ile eşleşme tesadüfüne, İnönü'deki Fenerbahçe maçının yine iki Dinamo Kiev maçının arasına denk gelmesini de yazabiliriz...

Kupanın adı aynı olsa da, kadrolarda ve maçtan beklentilerde değişiklikler mevcut. Şubat ayında Kiev'e gidilirken ne umut vardı içimizde, ne de heves kalmıştı. Bu kez durum farklı. Her ne kadar Kayserispor maçı sonrası moralimiz bozulsa da maç saati yaklaştıkça ister istemez heyecanlanıyoruz. Bir de üzerine umutsuz gidilen Stoke City deplasmanında takımın oynadığı oyun akıllara gelince hayal kurmadan duramıyor insan.

Aşağıdaki fotoğrafta geçen sezon Avrupa Kupası maceramızın bittiği anı görüyoruz ve bugünlerde aynı stadda geleceğimiz bu kez nasıl çizilecek merakla bekliyoruz...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!...

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 155.maçına çıkacak. 154 maçta 55 galibiyet, 30 beraberlik ve 69 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 192, yediğimiz gol sayısı 227.

- Dinamo Kiev maçı deplasmanda oynayacağımız 78.Avrupa Kupası maçı olacak. 77 maçta 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 48 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 78, yediğimiz gol sayısı 151.

- Takımımız, Dinamo Kiev ile tarihinde 6 kez karşılaştı. Bu 6 maçta 1 kez biz, 4 kez Dinamo Kiev kazandı, 1 maç ise beraberlikle bitti. Bu maçlarda biz 4, Dinamo Kiev 16 gol attı.

- Takımımız, Dinamo Kiev maçıyla birlikte 9.kez bir Ukrayna temsilcisiyle karşılaşmış olacak. Daha önce Ukrayna temsilcileriyle karşılaştığımız 8 maçtan 2'sini kazanıp, 5'ini kaybettik, 1 maçta ise berabere kaldık. Bu 8 maçta toplam 6 gol atarken, kalemizde 20 gol gördük.

- Bu maç takımımızın Ekim ayı içerisinde oynadığı 32.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 31 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyet elde ettik. Attığımız 31 gole, rakiplerimiz 43 gol ile karşılık verdi.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Holosko ve Quaresma'nın 5, Almeida ve İbrahim Toraman'ın 3, Ekrem, Ernst, Guti ve Hilbert'in 2, Aurelio, Edu, Egemen, Necip ve Sivok'un ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2011/2012 Avrupa Ligi - 2011/12 İstatistikler

Hiç yorum yok: