28 Ekim 2011 Cuma

Ankara'da da Deron'lu ve Mutlu...; 88-97

Sezon boyunca, sezonu daha iyi bir yerde bitirmek için çekişeceğimiz takımlardan biriyle daha deplasmanda karşılaştık ve bu maçtan da galibiyetle ayrıldık. Hem de ilk 2 haftadaki hücum performansımızı çok aşağılara düşürmeyerek ve 100 sayı barajına yaklaşarak.

Son 2 sezondur bize şansı tutmayan ve bizimle oynadığı son 8 maçın 7'sini kaybeden Türk Telekom'da maç öncesi hedef bizi 65-70 sayı civarında tutmaktı. Onlar da 100 sayıya yakın atan BEŞİKTAŞ'a daha fazlasını atıp, maç kazanmanın olasılık dışı olduğunu biliyorlardı. Nitekim, biz 97 sayıyı bulurken rakibe 90'ı bile buldurmadık ve maç öncesi tezleri kanıtlanmış oldu.

Maçın ilk periyotu 23-27 bittikten sonra 2.periyotun başında Türk Telekom bulduğu 4 sayı ile skoru eşitledi (27-27) eşitlemesine ama o dakikadan sonra bizi hep geriden takip ettiler. İlk iki periyotta atılan 27'şer sayıya, ikinci periyotta eşlik edememeye başlayınca, ilk yarı 38-54 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci yarıda ise takımımız adına inişler ve çıkışlar söz konusuydu. Türk Telekom'un alan savunmasını denemesi ve bizim alan savunmasına karşı duraksayışımız farkın azalmasına neden oldu. Türk Telekom yakaladığı 9-0'lık seri ile umutlandı ancak son periyota yine de 63-72 önde giren biz olduk. Son periyotta ise rakiple aramıza sürekli bir ara koyduk. Maç genel olarak 8-10 sayı aralığında devam etti ve sonunda da 88-97 üstünlüğümüzle sona erdi.

Takımın 97 sayıya ulaşırken ve hücumda bu denli etkiliyken sadece 7 top kaybı yapması bizim adımıza sevindirici bir gelişmeyi. Yaptığımız toplam 19 asistin 7 farklı oyuncudan gelmiş olması da bir artıydı, nitekim Türk Telekom'da bu rakam sadece 3'tü. Rakibimiz Washinton, Mehmet, Jasaitis ile toplam 60 sayı bulmasına rağmen, bu üçlüye diğer oyunculardan yeterli katkı gelmedi. Bizde ise Kemp-Deron ikilisi Karşıyaka deplasmanında olduğu gibi skor yükünü çekse de, Semih-Erceg-Ersin ve Hawkins dörtlüsü de önemli katkılar verdiler. Semih'in bu maçta aldığı 10 ribaund'u, Deron'un ise yaptığı 8 asisti de atlamamak gerekiyor.

Sonuç itibariyle ikinci periyotun başında ağırlığımızı koyduğumuz maçı güzel bir oyunla ve iyi bir farkla kazanarak 3'te 3 yaptık. Bu galibiyet her ne kadar sevindirse de, yavaş yavaş yayılmaya başlayan 'lokavt yakın zamanda bitebilir' dedikodusu da canımızı sıkmıyor değil. Lokavtın bir sezon boyunca sürecek olmasını beklemek fazla iyimserlik olurdu ancak Deron Williams'ı Fenerbahçe derbisinde oynarken görememek de fazlasıyla hayalkırıklığı olur...

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize tebrikler. Takımımızı Ankara'da yalnız bırakmayarak, destek veren Ankaralı kartallara da teşekkürler...

İstatistikler:
Marcelus Kemp 25 sayı 7 ribaund 3 asist
Deron Williams 23 sayı 2 ribaund 8 asist
Semih Erden 15 sayı 10 ribaund 1 asist
Zoran Erceg 10 sayı 4 ribaund 2 asist
Ersin Dağlı 8 sayı 7 ribaund
David Hawkins 8 sayı 1 ribaund 1 asist
Can Akın 3 sayı 1 ribaund 3 asist
Mehmet Yağmur 3 sayı 1 asist
Barış Hersek 2 sayı
Serhat Çetin 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Lokavt uzamış.Kasım iptal mutlu oldum. Deron la Semih fena