4 Ekim 2011 Salı

1 Puana Sevinilen Deplasman; 0-0

90 dakika itibariyle Eskişehir ve Bursa deplasmanlarından farklı bir görüntü yoktu ortada. Rakibin bariz bir hatası ya da şans yardımı olmadan gol atmamız zor gözüküyordu. Radyodan dinleyenler belki sahadaki pas trafiğinden etkilenebilirlerdi -özellikle ilk yarının bir kısmında- ancak aynısı maçı izleyenler için söz konusu bile değildi. Kendi yarı sahamızda yaptığımız paslarla topla oynama yüzdesi bir ara %56'ya kadar ulaştı ama bu paslaşmanın hücuma katkısı sıfırdı. Defans genelde çok geride kaldı. Topu kazandığımızda bunu ileriye ulaştırmak haliyle zorlaştı. Maçta bu problemlerle kaynadı, gitti...

90 dakika boyunca ne biz, ne de -Cenk'in bir pozisyonunu saymazsak- Gaziantepsor net bir pozisyon bulamadı. Bu da maçın baştan sona 0-0'a kitlendiğinin kanıtıydı. Maçın son 25 dakikasını 10, son 5 dakikasını 9 kişi oynamamız bile rakibin üzerimizde ciddi bir baskı oluşturmasını sağlayamadı. Ancak bizim de maçı 11'e 11 tamamlasaydık dahi lehimize çevirme şansımız azdı.

Carvalhal'in Stoke City maçından sonra bu maçta da oyuncu değişikliklerinde geç kaldığını söyleyebiliriz. Oyuncu değişikliklerinin zamanında yapılması 3 puanı getirir miydi ya da bir fark yaratır mıydı bilinmez. Ancak Carvalhal'in maçların kitlenme anlarında, sahaya 'aç' oyuncuları sürmekte geciktiğini rahatlıkla görebiliyoruz artık. Özellikle 9 kişi kaldıktan sonra 3.oyuncu değişiklik hakkını kullanmamamız da ilginçti bu arada.

İsmail'in kırmızı kartından önce bariz bir ofsayt var atlanan, bunu da not olarak düşelim. Türk hakemlerinin kendi kafalarında oluşturdukları 'ilk yarıda kırmızı kart çıkmaz' kuralı, Orhan Gülle'yi oyunda tutarken, Halis Özkahya, Necip ve İsmail'i oyundan atarken çok rahattı nedense.

Sonuç olarak maç öncesi 3 puanı hedeflediğimiz ancak sonlarına doğru 1 puana sevindiğimiz bir deplasman oldu. Bu yoğun tempoyu 5 maçta 10 puanla kapamak fena gözükmese de deplasman karnemizin iç açıcı olmadığını belirtmek lazım. Ayrıca bu maçla birlikte Gaziantepspor'u ligde üst üste yenemediğimiz maç sayısı da 5'e çıkmış durumda... Şimdi 2 hafta ara ve ardından Kayserispor maçı...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Gaziantepspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: