4 Eylül 2011 Pazar

Yine Olmadı, Şampiyonlar Ligi'ne Kalamadık... 28-34

Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuz aşikar. Ancak Türk hentbolunun, Avrupa hentbolunun gerisinde olduğu da bir gerçek. Yıllardır ülke içinde alınmadık kupa bırakmasak da, bir türlü Şampiyonlar Ligi Grupları'na kalabilme başarısını gösterememiştik. IK Savehof'a karşı bir kez daha denedik şansımızı, ancak sonuç yine istediğimiz gibi olmadı.

İlk yarısını 16-12 yenik kapadığımız maçı 34-28 kaybetsek de, maçtan önce favorinin rakibimiz olduğunu ancak buna rağmen oyuncularımızın gayretiyle şansımızı son dakikalara kadar taşıdığımızı da belirtmek lazım. Şampiyonlar Ligi'ne kalamamak bizim başarısızlığımızdan değil, Türk hentbolunun bir türlü kendini geliştiremeyişinin sonucudur kısacası.

İlk maçımızda mağlup olarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etsek de, Pazar günü oynayacağımız Aon Fivers maçının hala önem arz ettiğini de unutmamak lazım. Pazar günü kazanırsak EHF Kupası'ndaki maceramıza 3.turdan, kaybedersek ise 2.turdan başlayacağız. Bu 4'lü elemenin evsahipliğini Aon Fivers'in yaptığını ve Avusturya temsilcisinin Dinamo Minsk'e 32-23 yenildiği maçta tribünlerde 900 taraftarın olduğunu da yazalım. Pazar günü oynanacak maç da sıcak bir atmosferde oynanacak gibi gözüküyor.

Oyuncularımıza ve teknik heyetimize hem ilk maçtaki gayretleri için teeşekkürler, hem Pazar günü başarılar...

Not: Bu maçın tamamını izlemek isteyenler 82 dakikalık video'ya buraya tıklayarak ulaşabilirler.

Maç ile ilgili sayfalar: Hentbol 2011/12 - Avrupa'da Hentbol Takımımız

Hiç yorum yok: