28 Eylül 2011 Çarşamba

Sürüncemede Bırakan Sonuç...; 78-70

Sezonun ilk resmi maçını kazanmak ne kadar güzel olsa da, 78-70'lik skor bizlere turdan emin olma lüksünü vermiyor. Hele hele maçın belli kısımlarında 15 sayılık (3.45 kala, 74-59) farkı yakaladıktan sonra 8 sayılık farka doğal olarak sevinemiyor insan.

Genel olarak takım performansının iyi olduğunu söylemek de mümkün değil ne yazık ki. Özellikle pota altı savunmasının zaman zaman dibe vurduğunu ve yapılmayacak hatalar yapıldığını belirtmek lazım. Hücumda da uzunlarımızdan yeterince faydalanamadığımız ve içeriye yeterince top indiremediğimiz unutulmamalı.

Pota altı savunması ve hücumunda bu kadar sıkıntı yaşarken, ilacımız kısa oyuncularımızla ürettiğimiz sayılar oldu. Cumartesi günü çok da mutlu gözükmeyen Deron Williams'ın takımı çok daha iyi yönettiği karşılaşmayı 15 sayı 9 asist'le tamamlaması elbette gözlerden kaçmamalı. Deron, şut ritmini bulamasa da, takımı çok iyi yönetti ve bazı pozisyonlarda takım arkadaşlarına muazzam asistler yaptı.

Savunmada aksamasına rağmen hücumda nispeten daha faydalı olan Ersin Dağlı ise maçı double-double yaparak bitirdi. 13 sayı 10 ribaund ile oynayan Ersin'e pota altında en büyük katkı ise gözle kaş arasında yine double-double'a ulaşan Zoran Erceg'ten geldi. Erceg'in özellikle çektiği 6 hücum ribaundu önemli bir istatistik.

Kısa oyuncularımızdan Hawkins'in çok da etkili olamadığı ve 9 sayıda kaldığı maçta asıl patlamayı ise geçtiğimiz sezon kaldığı yerden devam eden Marcelus Kemp yaptı. Kemp, özellikle ikinci yarının başında bulduğu isabetli üçlüklerle takımı sürükledi ve 3.periyotun ortalarında farkın bir ara 15 sayıya kadar çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Kemp, maçı 24 sayı ile tamamlayarak sahanın en skoreri oldu.

Ersin Dağlı'yı da Türk statüsünde saymazsak, diğer yerli oyuncularımızdan aldığımız katkı ise sadece 2 sayı. Bu 2 sayı da Adem Ören'den geldi. Ersin Dağlı dışındaki 5 yerli oyuncumuz, Adem-Barış-Can-Mehmet-Serhat, hiç sayı üretemeden maçı bitirdiler. Bu 5 oyuncunun sahada kaldığı toplam dakika sayısı ise 23.

Yerli rotasyonumuzdan hiç katkı alamadığımız, pota altı savunmasında çok basit hatalar yaptığımız maçı 10 sayı üzerinde kazanmak yine de mümkündü. Ancak ne yazık ki 4 dakika kala elimizde bu fırsat varken hücumda disiplinden kopup, zor atışlar denemeye başlayınca 8 sayı farkla yetinmek zorunda kaldık.

Takımın bu kadar kaliteli yabancılardan oluşan bir kadrosu varken, savunmada bu kadar aksaması her ne kadar bizleri düşündürse de, Belçika'ya yine de iyi bir avantajla gideceğiz. Bakalım bu avantaj Eurocup Grupları'na kalmak için bizlere yetecek mi...

İstatistikler:
Marcelus Kemp 24 sayı 1 asist
Deron Williams 15 sayı 2 ribaund 9 asist
Zoran Erceg 15 sayı 10 ribaund 2 asist
Ersin Dağlı 13 sayı 10 ribaund 2 asist
David Hawkins 9 sayı 4 ribaund 1 asist
Adem Ören 2 sayı
Serhat Çetin 0 sayı 4 ribaund
Barış Hersek 0 sayı 1 ribaund
Mehmet Yağmur 0 sayı
Can Akın 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2011/12 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Eline sağlık. Seyirci nasıldı? İlgi varmıydı maça?

Ömer dedi ki...

1500-2000 arası taraftar vardı maçta. Yeterli değil ancak geçen sezonki ortalamalarla karşılaştırınca iyi rakam.