21 Eylül 2011 Çarşamba

3.Hafta | Bursaspor - BEŞİKTAŞ

Bursaspor - BEŞİKTAŞ
Tarih: 22 Eylül 2011
Saat: 20:00
Stad: Bursa Atatürk
Hakem: Yunus Yıldırım

4.5 ay önce Bursa'da oynanması gereken maç çıkan saha dışı olayları nedeniyle oynatılmamış, olaylar sonucunda hem Bursaspor Kulübü, hem olay çıkaranlar cezalandırılmıştı. Aradan 4.5 ay geçti ve bir Bursaspor - BEŞİKTAŞ maçı daha geldi, çattı. Peki bu süreçte neler yaşandı? Önce TFF, Bursaspor Kulübü'ne verdiği saha kapatma ve seyircisiz oynama cezalarını apar topar kaldırdı. Ardından olaylar sırasında polise pala çeken Bursaspor taraftarı da dahil olmak üzere tüm Bursasporlu taraftarlar serbest bırakıldı. Birkaç gün önce yaşanan gelişmeler sonrasında ise iki takım yöneticileri deplasmana taraftar götürmeme konusunda fikir birliğine vardı.

Özet geçmek gerekirse, ilk etapta seyircisiz şekilde oynatılması gereken Bursaspor - BEŞİKTAŞ maçı önce seyircili hale getirildi. Ardından da BEŞİKTAŞ taraftarına yasak kondu. Böylelikle Bursaspor'un tüm dezavantajı ortadan kalktı ve bu kararlardan zarar gören BEŞİKTAŞ oldu.

İşin futbol boyutu bu haksızlıklardan sonra anlam kaybetse de, o gün stadda BEŞİKTAŞ nefretiyle dolu insanları televizyondan da olsa göreceğimiz için kazanmamız şart gibi bir şey. Bu yoğun tempoda takımdan her maçı kazanmasını her ne kadar beklememiz doğru olmasa da, bu taraftarın takımın bu deplasmandan 3 puanla, olmuyorsa en az 1 puanla dönmesini isteme lüksü her zaman var olacak.

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

* İki takım Perşembe günü ligde 84.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 83 maçın 32'sini biz, 16'sını Bursaspor kazandı, 35 maç ise beraberlik ile sona erdi. Attığımız toplam 104 gole, Bursaspor 74 gol ile cevap verdi.

* Daha önce Bursa'da oynanan 40 lig maçının 9'unu biz, 12'sini Bursaspor kazandı. 19 maç ise beraberlikle sona erdi. Bizim attığımız toplam 33 gole, Bursaspor 44 gol ile cevap verdi. Bursa'da oynanması gereken ancak Bursaspor'un cezası nedeniyle Ankara'da oynanan 1992/93 sezonundaki maçı ise 3-0 kazanmıştık.

* 2007/08 sezonunda da Ankaragücü ve Bursaspor takımları ile fikstür gereği arka arkaya oynamıştık. Bursaspor maçlarını 15 ve 32.haftalarda, Ankaragücü maçlarını ise 16 ve 33.haftalarda yapan takımımız, oynadığı 4 maçtan da galip ayrılmıştı. Bu 4 maçta 9 gol atan takımımız, kalesinde sadece 1 gol görmüştü.

* Bu maçın hakemi Yunus Yıldırım'ın geçen sezon yönettiği 3 maçın 2'sini kazandık, 1'inde ise berabere kaldıktan sonra penaltılarla Türkiye Kupası'nı kazandık.
TK Final: BEŞİKTAŞ 6:5 (2-2) İstanbul BŞB
31.Hafta: BEŞİKTAŞ 2:0 Galatasaray
18.Hafta: BEŞİKTAŞ 5:1 Bucaspor

Not: 7 Mayıs 2011'de oynatılmayan ve 3-0 hükmen galibiyetimizle tescillenen karşılaşma istatistiklere eklenmemiştir.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Bursaspor - 2011/12 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2011/12

Hiç yorum yok: