27 Ağustos 2011 Cumartesi

Futbol | Avrupa Ligi E Grubu 2011/2012 Fikstürü

3 rakibimizin de torbalardan istediğimiz takımlar olmadığını belirterek başlayalım önce. Geçen sezon nispeten dişimize göre bir kura çekmiştik. Bu sezon tekrar alışık olduğumuz kuralara döndük.

Dinamo Kiev
Birinci torbadan Dinamo Kiev'in gelmesi bir rövanş şansı aslında. 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam' naraları ile gaza gelebiliriz mesela bu 2 maç öncesi. Ancak Ukrayna takımlarıyla olan son iki tecrübemiz Dinamo Kiev'i veya o ekolden bir takımı istemememiz için yeterli bir sebepti. Olmadı...

Stoke City
Neyse dedik, 3. ve 4.torbalardan dişimize göre takımlar gelirse çok da sorun olmaz Dinamo Kiev'in çekişimiz. Bunu düşünürken 5.torbadan Tottenham'ı, 4.torbadan Vfl Wolfsburg'u çektiğimiz sezonları unutmuş numarası yapıyorduk tabii ama o numara da yemedi. Önce 3.torbadan İngiliz Stoke City geldi. Şampiyonlar Ligi arenasında, Chelsea'yi, Liverpool'u, Manchester United'ı yenebilmiş bir takım için büyük sorun olmayabilir belki Stoke City ilk bakışta. Ancak İngiliz takımlarının da bize genelde ne kadar ters geldiğini de biliyoruz hani.

Maccabi Tel Aviv
Ve son torba. Bari buradan Malmö-Shamrock-Aek Larnaca cinsi bir takım çıksın diyorduk ancak bu isteğimiz de boğazımızda kaldı. Play-off turunda Panathinaikos'u eleme başarısını gösteren Maccabi Tel Aviv çıktı burada da karşımıza. Yine yenebileceğimiz bir takım gibi gözüküyor aslında Maccabi Tel Aviv ama bu kez de Türkiye-İsrail arasındaki politik sorunlar nedeniyle maçların gergin geçecek oluşu aklımıza geliyor. Özellikle İsrail'de oynayacağımız maç, 5.maçken ve kritik bir dönemde oynanacakken bu deplasman kötü oldu sanki.

Tüm bunların üzerine bir de lig maçlarının kısa bir sürece sıkıştırılmış oluşunu unutmamak lazım. Çok yoğun bir maç programı bizi bekliyor ve bu yoğun program ya lig ya Avrupa mücadelemize fazlasıyla negatif etki edecektir. Bakalım biz bu dezavantajları ne denli avantaja çevirebileceğiz...

1.Maç (15 Eylül Perşembe)
BEŞİKTAŞ - Maccabi Tel Aviv
2.Maç (29 Eylül Perşembe)
Stoke City - BEŞİKTAŞ
3.Maç (20 Ekim Perşembe)
Dinamo Kiev - BEŞİKTAŞ
4.Maç (3 Kasım Perşembe)
BEŞİKTAŞ - Dinamo Kiev
5.Maç (1 Aralık Perşembe)
Maccabi Tel Aviv - BEŞİKTAŞ
6.Maç (14 Aralık Çarşamba)
BEŞİKTAŞ - Stoke City

Hiç yorum yok: