9 Ağustos 2011 Salı

Doğukan ve Kartal, Avrupa Şampiyonası'nda Ne Yaptı?

28 Temmuz - 7 Ağustos tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen ve Yıldız Erkek Milli Takımımızın yedinciliği ile sonuçlanan 16 yaşatı Avrupa Şampiyonası'nda altyapımızdan çıkan ve yakın süreçte A Takımda da forma şansı bulmaları beklenen iki oyuncumuz da forma şansı buldu; Kartal Özmızrak ve Doğukan Şanlı.


Oyuncularımızdan Kartal Özmızrak, Milli Takımın oynadığı 9 maçta da forma giydi. Kartal, bu 9 maçta sahada ortalama 25 dakika kaldı ve bu süreye 7.1 sayı, 4.2 ribaund, 3.6 asist istatistiklerini sığdırdı.

Kartal, ayrıca iki kategoride turnuva genelinde ilk 10'a girmeyi başardı. Oyuncumuz, maç başına 3.6 asist yaparak turnuvada en çok asist yapan 10.oyuncu , 2.6 top çalma ortalamasıyla da en çok top çalan 3.oyuncu olmayı başardı.

Diğer oyuncumuz Doğukan Şanlı ise Milli Takımın 2.turda oynadığı ilk maç olan Letonya maçına ilk 5 başladı ancak maçın 6.dakikasında sakatlandı ve daha sonraki 3 maçta forma giyemedi. Daha sonra Milli Takımın turnuvadaki son 2 maçında forma giyen Doğukan, böylece 9 maçın 6'sında forma giymiş oldu. Toplam 6 maçta forma giyen Doğukan, ortalama 19.2 dakika sahada kaldı. Oyuncumuz, turnuvayı 6.7 sayı, 3 ribaund, 1.2 asist ortalamalarıyla kapattı.

Altyapımızdan yetişen oyuncuların bu tip prestejli turnuvalarda zaman zaman ilk 5 başlamaları ve oynadıkları süreçte takıma ciddi katkılar yapmaları bizim adımıza sevindirici bir gelişme olsa da, bir süre önce bu tür bir yazı yazdığımız ve performansıyla övündüğümüz Ayşe Çora'nın bir ihmalkarlık sonucu kulüpten ayrılmasından sonra Kartal ve Doğukan'a da ne kadar değer verileceği şu an için muamma...


Hiç yorum yok: