22 Temmuz 2011 Cuma

İspanya'da Yine Penaltılarla Kaybettik... 1-0 / 0-0 (2-3)

Ülkede sahada oynanan futboldan başka her şeyin gündem konusu olduğu şu günlerde 45'er dakikalık iki karşılaşma ile BEŞİKTAŞ'a olan hasretimizi dindirmeye çalıştık.

Turnuvadaki ilk maçımızda, turnuvanın ilk 45 dakikalık mücadelesinde Granada'ya 1-0 mağlup olan Atletico Madrid ile karşılaştık ve maçı Ernst'in golüyle 1-0 kazandık. İkinci maçta ise Granada ile 0-0 berabere kaldık ancak penaltı atışları sonunda rakibimiz 3-2 üstünlük sağlayınca turnuvayı ikinci tamamladık.

Atletico Madrid maçının büyük bölümünde oyunun kontrolünü elimizde tutmamız, rakipten daha çok pozisyona girmemiz ve galip gelmemiz sevindiriciydi. Atletico Madrid'lilerin yakından tanıyacağı Simao'nun ortasına Sidnei'nin de katkısı eklenince Alman panzeri Ernst ile golü bulduk. 45 dakikaya bir de direkten dönen top sıkıştırdık. Bunun dışında Bebe'nin yakaladığı net bir pozisyon daha var.

Granada maçında ise biraz daha tutuktuk. Bu duruma kadronun büyük bölümünün değişmiş olması ve ofansif hattın ilk maça göre daha zayıf kalması sebep olarak sayılabilir. Holosko'nun huylu huyundan vazgeçmez misali rakiplerin üzerine üzerine gidişi ve penaltıda topu abanarak auta atışı bu 45 dakikanın benim açımdan en unutulmaz anlarıydı. Bir de mücadelenin başında Cenk'in şansının da yardımıyla kurtardığı bir top var tabii...

Sonuç olarak toplam 90 dakikalık mücadele sonunda gol yememek güzeldi. İlk yarısı 1-0 biten 90 dakikalık mücadeleyi 0-0 tamamlamak ise bu turnuvaya has bir şey oldu!

Her ne kadar hazırlık turnuvası olsa da kupayı kazanmayı isterdik ancak geçen sezon Villarreal ile oynanan Seramik Kupası maçında olduğu gibi kupayı penaltı atışları ile kaybettik. Ne diyelim, canımız sağolsun...

Stat: Nuevo Los Carmenes
Hakemler: Raul Chavez Garcia, Jose Antonio Jimenez Real, Manuel Arias Padilla
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Egemen, Necip, Aurelio, Sidnei, Ernst, Bebe, Simao, Quaresma (İsmail).
Atletico Madrid: Joel, Antonio Lopez, Juanfran, Mario Suarez, Gabi (Raul Garcia), Noguera, Silvio, Dominquez, Diego Costa (Valera), Adrian, Cesar (Pedro).
Gol: Dk. 27 Ernst
---
Stat: Nuevo Los Carmenes
Hakemler: Raul Chavez Garcia, Jose Antonio Jimenez Real, Manuel Arias Padilla
BEŞİKTAŞ: Cenk, İsmail, İbrahim Toraman, Sivok, Mehmet Akyüz, Veli, Tanju, Almeida, Fernandes, Hilbert, Holosko.
Granada FC: Jose Juan, Kitoko, İnigo Lopez, Dani Benitez, David Cortes, Mikel Rico, Carlos Calvo, Alex Cruz (Goku), Oscar Perez (İghalo), Felipe, İkechi.

Hiç yorum yok: