9 Temmuz 2011 Cumartesi

Bayan Basket Transfer: Yabancı Transferi Tamamlandı...

Bir süre önce dedikodusu yayılan ancak resmi sitemizde açıklama yapılmadığı için doğruluğundan emin olamadığımız yabancı transferlerimiz, Basketbol Şubesi Koordinatörü Hasan Bozkurter'in Cuma günü Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamayla bir anlamda resmiyet kazanmış oldu.

Doğrulanan açıklamaya göre Bayan Basketbol Takımımızın transfer ettiği isimler, şu anda WNBA'de ilk sezonlarını geçirmekte olan Courtney Vandersloot, Amber Harris ve Jantel Lavender ile geçtiğimiz hafta biten Avrupa Şampiyonası'nda Rusya forması giyen Ilona Korstin.

Bu sezon başında yapılan WNBA Draft'nda 3.sıradan seçilen Courtney Vandersloot 22 yaşında ve 1.73 boyunda. Guard mevkiisinde oynayan yeni oyuncumuz, 11 maçlık WNBA kariyerinde 8.4 sayı 4.8 asist ortalamasıyla oynadı. Vandersloot, Chicago Sky forması giymekte.

İkinci transferimiz Amber Harris ise draft'ta 4.sırada Minnesota Lynx tarafından seçildi. 23 yaşında ve 1.96 boyundaki oyuncumuzun mevkiisi ise forvet. WNBA'de bugüne kadar 9 maçta forma giyen Harris, 4.1 sayı 3.1 ribaund ortalaması tutturdu.

Üçüncü ve son ABD'li transferimiz Jantel Lavender ise draft'ta 5.sıradan Los Angeles Sparks tarafından seçildi ve 9 maçlık WNBA kariyerinde şu ana kadar 3.3 sayı 1.2 ribaund ortalaması tutturdu. Lavender, 22 yaşında, 1.93 boyunda ve pivot.

ABD'li genç oyuncuların yanısıra Rus Milli Takımının 31 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Ilona Korstin ile de anlaşıldı. Geçtiğimiz haftasonu Rusya'nın şampiyonluğuyla biten Avrupa Şampiyonası'nda da görev yapan Ilona Korstin, turnuvadaki tüm maçlara ilk 5 başladı ve bu maçlarda 6.6 sayı 3.7 ribaund 1.6 asist ortalaması tutturdu.

4 transfer yaparak yabancı transferini kapatan Takımımızda, artık gözler yerli transferine çevrilecek...

Hiç yorum yok: