12 Mayıs 2011 Perşembe

TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU: BEŞİKTAŞ!

- Gün boyunca şehrin her tarafında, şehir merkezinin her sokağında BEŞİKTAŞLI görünce benim için kupanın anlamı değişti. Öncelikli amacı Avrupa Kupaları'na gitme vizesi olan kupa, o sahnelerden sonra Avrupa bileti için değil, ülkenin dört bir yanından Kayseri'ye akın etmiş taraftar için alınmalıydı. Binlerce insanın işinden, gücünden, yediğinden içtiğinden fedakarlık yaparak bir araya gelmesinden sonra, o kupa bu taraftar için kazanılmalıydı. Çok şükür ki ayrı şehirlerden gelen binlerce insan evine mutlu gitti.

- Aziz'in maşası başkanı, Cimbomun köpeği teknik direktörü ve nasıl oluşturulduğu veya neye hizmet ettiği belirsiz taraftar topluluğuyla bir süredir tepkimizi çeken bir camiayı önce ümitlendirip sonra üzmek çok daha güzel oldu. Bu kadar stres dolu bir 120 dakikayı tabii ki kimse istemez ancak maç bittikten sonra farkınavardık ki bu maçı farklı kazansak ve bu denli strese girmesek belki de bu kupanın anlamı ve verdiği mutlulukta da azalma olacaktı.

- Final maçından akıllarda kalanlar Kadıköy'de bol gol yiyen Hasagiç'in yine bir BEŞİKTAŞ maçında kalesinde devleşmesi, İbrahim Toraman'ın Gaziantep'te gör(e)mediği kırmızı kartın az kalsın bize pahalıya maloluyor oluşu, Fernandes'in 2 güzel asisti ve müthiş penaltı vuruşu, Quaresma'nın güzel golü ve Almeida-Sivok ikilisinin çılgın kupa sevinçleri olacaktır.

- Tribünlerden akılda kalan ise ilk gol yenmesine rağmen devam edilen 'BEŞİKTAŞIM sen çok yaşa', devam eden dakikalarda yapılan 'musalla taşı' ve zaman zaman denenilen 'kartal gol gol gol', maç sonunda çekilen üçlüler ve yapılan omuz omuzalar olacaktır. Bunların yanısıra durum 1-2'ken 3-3-3 diye bağıran Bozbaykuşlara da selam olsun. BEŞİKTAŞ ADAMA ETEK GİYDİRİR!

- Kupanın kazanılmasıyla hak kazanılan tek kulvar Avrupa Kupası da değil tabii. Süper Kupa'daki yerimiz de ayrılmış durumda. Rakibimiz ise Fenerbahçe ve Trabzonspor'dan biri olacak. Bugüne kadar Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemesem de, artık şampiyon olmaları halinde daha az üzüleceğimi de belirtmem lazım.

- 120 dakikalık kolayı zor yaptığımız bir maç ile başlayan kupa serüvenimiz stres dolu 120 dakika artı penaltılarla bitti ve son 6 sezonda 4.kez kupayı müzemize götürdük. Nice kupalara BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: 2010/11 Türkiye Kupası'nda BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11 - Türkiye Kupası Tarihi I - Türkiye Kupası Tarihi II

Hiç yorum yok: