20 Mart 2011 Pazar

Yönetim Bu Tablo Senin Eserin: Küme Düştük... 1-3

Yönetimin vurdumduymazlığı, taraftarın voleybol şubesini tamamıyla unutuşu, oyuncuların rehaveti sonucunda gelinen nokta 2007/2008 ve 2008/2009 sezonlarını geçirdiğimiz 2.lige 2 sezon aradan sonra geri dönmek oldu.

Başkanımızın her açıklamasında minimum 3 kez dile getirdiği 'dünya kulübü' tanımına uyacak cinsten bir başarı elde ederek, voleybol liglerinde asansör takım haline geldik. İnanıyoruz ki, şu anda herkes bizi kıskanıyor ve kimse bu başarımızı çekemiyordur!

Elbette bu takımın küme düşmesinde tepkiler yönetim ve taraftar odaklı olacaktır. Ancak sadece 2 set alınması gereken maçı, ilk seti de hazır almışken, 1-3 kaybeden oyuncularımıza da yazıklar olsun. 3 set boyunca 6-7 sayı öne geçip, setleri kaybetmenin veya son seti 22-14'ten vermenin açıklaması var mıdır? Ne yazık ki oyuncularımız da düzene uydu ve armanın ağırlığını bu maçta kaldıramadılar...

Set Sonuçları: 25-22, 32-34, 23-25, 24-26

Maç ile ilgili sayfalar: Voleybol 2010/11

3 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Ömerim, bende nacizhane bir post attım bu konuda. acı ama gerçek, igneyi kendimize batıralım, kaç tanemiz voleybolu takip ettik yada ediyoruz? Iverson gelene kadar basketi bile takip etmeyen bir topluluk olduk... Son 10 yılın en basarili bransi olan hentbolu bile takip etmeyen bir topluluguz. Maalesef aci ama gercek bunlar... Igneyi taraftar olarak kendimize batirirsak, cuvaldiz kisminda voleyboldan sorumlu yoneticinin aninda istifasini istememiz gerekir. Ardindan klup olarak oturulup karar verilmesi lazim, ya bu branslari kapatacaklar yada rezil etmeyecekler... bu kadar basit... zaen kimse sampiyonluk beklemiyor bu branslardan, bari orta siralarda kalmayi becersinler...

Ömer dedi ki...

Ben de tek suçlunun yönetim olduğunu düşünmüyorum abi. Tüm sezon voleybolun suratına bakmayan bizlerde de kabahat var. Ancak şöyle de bir durum var, taraftarın her maça gitme zorunluluğu yok. İnsanları Beşiktaş odaklı yaşatamayız, zaman meselesi sonuçta bu. Ancak yöneticiler öyle değil. Onlar bu sorumlulukları bilerek seçilmek için uğraşıyorlar ve o koltuğa getiriliyorlar. O halde görevlerini yerine getirmeliler... Arada böyle bir fark var.

Ancak bu takımın küme düşmesi hepimizin dediği gibi herkesin emeğiyle gerçekleşti. Yönetim sorumlulukları yerine getirmedi, taraftar takımı görmezden geldi, oyuncular bugün formanın hakkını vermedi vs vs...

Ama en büyük suçlu açık ara yönetim tabii ki...

babasicarlos dedi ki...

Erkek Voleybol takımımız zaten dediğin gibi asansör takımı gibi birşey oldu ligin. Suçlunun açık ara yönetim olduğunu düşünüyorum. Nedenine gelecek olursa 2006/07'de küme düşen bir takıma daha fazla yatırım ve ilgi gösterilmesi gerekirken, her branşta yaptıkları gibi, kaderlerine terkettiler.

Seçimlerden önce Adalı bütün önceliklerini futbola vereceklerini hem taraftarın hem camianın beklentisinin bu yönde olduğunu söylemişti. Dediği gibi oldu ve bütün öncelikler ve kaynaklar futbol takımına akıtıldı. Sonucunda en azından bir kulvarda başarılı olalım derken bütün kulvarlarda başarısızlık geldi ve bir takım ligden düştü.

Taraftarın herhangi bir suçu olduğuna inanmıyorum. Herkesin önceliğinin futbol olduğu bir ülkede, yönetimin dahii boşverdiği bir takımı desteklemesini bekleyemezseniz taraftardan. Mesela yönetim adam gibi yatırım yapar, takım gerçekten başarılı sonuçlar alır ve taraftar gitmez o zaman suçlu taraftar olur ancak takıma hiçbişi yapma sonra taraftar nerede diye sormak olmaz.

Ne kadar sövsekte önümüzde Fenerbahçe örneği var. Uygun yatırımlarla bayan basketbol ve voleybol takımlarında büyük başarılar yakaladılar. Onlarda bu yatırımlardan önce boş salonlarda maç yapıyorlardı.