20 Mart 2011 Pazar

Sevinçten Dört Köşeyiz... 4-2

Maç öncesi yazdığımız gibi, İnönü'de yaklaşık 50 gündür resmi maç, 60 gündür ise lig maçı kazanamıyorduk. Bu süreçte İnönü'de oynanan tüm maçlar fazlasıyla olaylı geçmiş ve biz İnönü'de oynadığımız her maçın bir bölümünde hakemler tarafından doğranmıştık. Kayserispor maçında da değişen bir şey olmadı. Yenilen golden sonra bir süreliğine sessizliğe bürünen taraftarı, hakemin maçı katletmesi oyuna döndürdü. Bu kez de net bir penaltıyı es geçtiler. Fotoğrafta belli, Önder'in ayağı havada, top yön değiştirmiyor ve bariz bir müdahele var. Penaltı olması için daha gerekli, bilemiyoruz artık.

Hakemlerin alışılmış hatalarına rağmen sahada ise son zamanlarda görmediğimiz bir BEŞİKTAŞ vardı. Rakibe uzaktan atılan şutlar dışında pozisyon imkanı vermeyen, yediği ilk golü yemek için fazlasıyla gayret gösteren ve pozisyonu yoktan var eden bir BEŞİKTAŞ vardı. Simao'nun penaltısı verilse ikinci yarıdaki resital belki de ilk yarıda başlayacaktı. Ancak hakem bile takımın hızını kesemedi. İkinci yarının başından sonuna kadar mücadeleci, hırslı, arzulu bir BEŞİKTAŞ vardı. Golü atacağımız, rakip teknik direktörün de dediği gibi, aşikar'dı. Manisa deplasmanında gününde olmayan Bobo'nun yine sahada olmayışı gözüken en büyük problemdi. Bu problemi de Almeida-Bobo değişikliğiyle aşınca ve Almeida girer girmez ilk golü atınca her şey bizim adımıza olumlu yönde gelişmeye başladı.

Necip'in dönen topları toplaması, Guti'nin hücum hattına daha yakın oynaması, Ernst'in formayı tekrar kapması ve istekli bir Quaresma ile 2-3-4'ü bulmamız zaten sürpriz değildi. Nitekim, ilk golden kısa süre sonra 'ben bu formayı hakediyorum arkadaş' dercesine gol atan Ernst'le öne geçtik. Quaresma'nın golüne ise diyecek bir şey yok. Normal bir gol atmadan sezonu tamamlamaya yeminli anlaşılan. Kayserispor'un 3-2 yapmaından sonra her ne kadar kısa bir süreliğine tedirgin olsak da, son noktayı yine Almeida'nın koyması da onun kendine olan güvenini tazelemesi açısından önemliydi.

Schuster'den yapmasını beklediğimiz ne varsa Tayfur'dan ilk maçta gördük. Oyun ve skor fazlasıyla tatmin ediciydi. Bu böyle devam eder mi? Göreceğiz. Ancak milli araya bu tür ağızlarda hoş bir tat bırakan galibiyetle girmek çok güzel oldu.

Karabükspor maçından sonra ikinci kez geriden gelip maç kazanmış da olduk böylece. Quaresma da o maçtan sonra ilk kez ligde gol attı. Son 4.5 sezonda oynanan 9 maçta 5 gol attığımız Kayserispor'a yalnızca bu maçta 4 gol attığımızı da hatırlatalım...

Taraftarın Ertuğrul Günay'a olan tepkisi ve yapılan tezahuratlar ise mükemmeldi. Mesaj ilgili yerlere ulaşmıştır, bundan sonra onların izleyeceği politika, bu tribünlerin tepkiye devam edip etmemesini de belirleyecektir. Ancak ilk tepki çok şık ve yerindeydi. Ve tabii Kapalı Alt'ta Tayfur için açılan pankartı unutmamak gerek; Mükemmeldi.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Kayserispor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: