1 Mart 2011 Salı

Kara Şubat 3 Puanla Bitti...0-2

Temmuz 2010'dan bu yana en fazla maça çıktığımız ay, yılın en kısa ayı Şubat ayı oldu. 28 günlük bu ayda toplam 7 maça (2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet, 11-14 gol sayısı) çıktık. Antalyaspor maçına kadar olan kısmında fazlasıyla üzüldük. Ligden iyice koptuk, Avrupa'da sezonu kapadık. Neyse ki, Antalyaspor'u mağlup ederek bir nebze olsun mutlu olarak bitirdik bu ayı.

Şöyle de sayısal bir özetini çıkartalım bu galibiyetin anlamının:
- Şubat ayında ligde oynanan 4.maç ve ilk galibiyet.
- Ligde 4 maç ve 38 gün sonra kazandık (21 Ocak 2011: Bucaspor 5-1)
- Ligde 3 maç ve 3 ay sonra deplasmanda kazandık (28 Kasım 2010: Galatasaray 1-2).
- Ligde 7 maç sonra gol yemedik (5 Aralık 2010: Bursaspor 1-0).

Kayserispor'un Trabzon deplasmanında puan kaybetmesi ve bizim kazanmamızla puan farkı 8'e düştü. Bir süredir hedefsizlik içerisine düşen bizim için bir hedef olabilir belki. Onun dışında bundan sonra oynayacağımız 11 lig maçının ancak gelecek sezon ki sistem ve transfer dönemi için önemi olabilir, o kadar.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen kazanmak güzeldi. Guti'nin kaptanlık pazubandını taktıktan sonra gol atarak kazanmamızı sağlaması önemliydi. Bu maçtan geriye bir Guti'nin golü, bir de Necip'in ikinci sarı kartı görüşü kalacak akıllarda. Yoksa ne staddaki atmosfer, ne de oynanan oyun unutulmayacak cinsten değildi.

Bu galibiyetle birlikte, ligde oynadığı maçların çoğunu kazandığımızda galibiyetin tadını çıkartamadığımızı da anladım. Bize çok şey katmayan bu galibiyet, son 3 haftadır olmadığı kadar mutlu etti beni. Kazanmak, o formayı giymiş oyuncuların gol sevinçlerini görmek ve uzun süre sonra bizi öne geçiren bir gole sevinmek güzelmiş. Guti'nin golden sonra deplasman tribününü unutmaması da ayrı bir güzellikti.

Haftaiçi formaliteye dönen kupa maçıyla yarı finale çıkıyoruz, ardından Trabzonspor'u İnönü'de ağırlayıp, ligin gidişata bir güzel el atıyoruz...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Antalyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: