26 Mart 2011 Cumartesi

İkinci Yarıda Alabora Olduk... 83-93

İlk 5: Chatman, Mustafa, Serkan, Ignerski, Likholitov

Takımın özellikle son 2 maçta yapmadığı savunmanın bir yerde bizi yenilgiye götüreceği açıktı. Bu kadar yüksek skorla biten maçların kötü yanı da bu işte. Kendi evinizde 83 sayı atıp, maç kaybedebiliyorsunuz.

Olin Edirne, maçın başında 2-5 öne geçtikten sonra, 53-54'e kadar beklemek zorunda kaldı. İlk periyotu 28-19, ilk yarıyı 43-35 yenik kapatan Olin Edirne'nin, 53-43'ten 0-11'lik bir seri ile geri gelmesi ve öne geçmesi doğal olarak onları havaya soktu. O anlarda buldukları seriyi durduramamak ve anında çözüm üretememek, onları daha da yüreklendirirken, biz bir anda kendimizi stres içerisinde bulduk. Son periyota da bunu iyi değerlendirerek 63-67 önde girdiler.

Son periyota başlarken de maç çevrilebilirdi ancak biz arasıra hücumlardan boş dönerken, Olin Edirne hem içeriden hem dışarıdan sayı üretmekte zorlanmadı. 30 sayı attıkları üçüncü periyotun ardından bu periyotta da hücumdaki ritmlerini kaybetmeyince işimiz çok daha zorlaştı. İkinci 20 dakikada ortaya 38-56 gibi absürd bir skor çıkınca maçın kaybedilmesi de sürpriz olmadı.

Sürpriz olan daha çok takımın, geçen haftalarda olduğu gibi bu maç içerisindeki kötü gidişata reaksiyon göstermemesi oldu. Bu takımın daha geçen hafta Trabzonspor deplasmanında ilk yarıyı yenik kapadıktan sonra maçı döndürdüğünü hatırlıyoruz. Ancak bugün o geri dönüşü yapamadık ve ivme kazanıp, maçı çeviremedik.

Bu sezon, 90+ sayı yediğimiz 2 deplasman maçını kaybetmiştik (Aliağa Petkim ve Tofaş maçları). Bu yenilgi, Akatlar'da ilk 90+ sayı yediğimiz maç oldu ve bu maçı kaybettik. Bu maç ayrıca 2.Ergin Ataman döneminde Akatlar'da kaybedilen ilk maç oldu.

Velhasıl, bu gönül kırıcı yenilgi ile 5 maçlık serimiz son buldu. Efes Pilsen'in kazandığı bu haftayı kayıpsız geçmek güzel olacaktı ancak Olin Edirne'yi de hesaba katmak gerekirdi. Galatasaray'dan sonra bizi de İstanbul'da yenerek yollarına devam ettiler. Bize ise yeni bir seriye başlamak için gelecek haftayı beklemek kaldı...

İstatistikler:
Michel Ignerski 23 sayı 2 ribaund 1 asist
Serkan Erdoğan 12 sayı 2 ribaund 5 asist
Marcelus Kemp 12 sayı 6 ribaund 2 asist
Mire Chatman 11 sayı 7 ribaund 4 asist
A.J Ogilvy 7 sayı 3 ribaund
Fedor Likholitov 6 sayı 6 ribaund
Serhat Çetin 6 sayı
Hüseyin Beşok 4 sayı 5 ribaund
Cevher Özer 2 sayı 1 ribaund 2 asist
Mustafa Abi 0 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Hiç yorum yok: