24 Şubat 2011 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi Son 32 2.Maçı | Dinamo Kiev - BEŞİKTAŞ

Dinamo Kiev - BEŞİKTAŞ
Tarih: 24 Şubat 2011
Saat: 22:05
Stad: Valeriy Lobanovskiy
Hakem: Tony Chapron

Umut yok denecek kadar az. İlk maçta elde edilen skordan sonra nasıl umut besleyebiliriz ki zaten? Hani 1-3'ken bir gol bulabilseydik veya maçı 1-3 bitirebilseydik bir nebze umutlu olurduk. İlk maç İnönü yerine, Kiev'de oynanmış olsa ha keza yine umutlanabilirdik. Ancak biz gittik en kötü senaryoyu seçtik ve oynadık, haliyle umutlarımızı da tükettik.

Ancak umudun olmaması hayal kurmayacağımız anlamına gelmiyor tabii. Bu sevdaya gönül kaptırmış her insan maçtan bir gece evvel başını yastığa koyduğunda tatlı bir hayal kurmuştur bu maç ile ilgili. Kimi 0-4 kazanmayı, kim 120 dakikayı 1-4 bitirip penaltılarla turu geçmeyi, kimi ise 2-5 kazanıp turlamayı hayal etmiştir. Hayaller öyle hoş bir his yaşatırlar ki kısa süreliğine, kurmadan edemezsin. Ben de o hayali kuruyorum şu dakikalarda...

Umutları ve hayalleri bir kenara bırakırsak, bu maçın başka bir önemi daha var. Turu geçemesek dahi olası bir galibiyet veya beraberlikle alınabilecek puanlar gibi. Avrupa Kupası puanımızı İstanbul'daki Rapid Viyana maçı öncesi nasıl önemsiyorsak, aynısı bu maç için de geçerli. Maç başladıktan bir süre sonra formalite maçına dönüşse de, bizim burada yenilmeyerek Avrupa Kupası puanımıza bir şeyler katmamız gerekiyor.

Son olarak, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki son Cska Moskova maçında bir süreliğine söylenen tezahuratla bitirelim yazıyı... ''UEFA'Yİ SİTTİR ET, SALDIR BEŞİKTAŞ!''

- Takımımız, Dinamo Kiev ile tarihinde 5 kez karşılaştı. Bu 5 maçta 1 kez biz, 3 kez Dinamo Kiev kazandı, 1 maç ise beraberlikle bitti. Bu maçlarda biz 4, Dinamo Kiev 12 gol attı.

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 150.maçına çıkacak. 149 maçta 53 galibiyet, 30 beraberlik ve 66 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 183, yediğimiz gol sayısı 218.

- Dinamo Kiev maçı deplasmanda oynayacağımız 75.maç olacak. 74 maçta 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 45 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 77, yediğimiz gol sayısı 143.

- Takımımız, bu sezon deplasmanlarda oynadığı maçlarda hiç yenilmedi. Oynadığımız 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik elde ederken, gollerde de rakiplerimize 14-4 üstünlük kurduk.

- Bu maç takımımızın Şubat ayı içerisinde oynadığı 5.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 4 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet elde ettik. Attığımız 7 gole, rakiplerimiz 10 gol ile karşılık verdi.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 12, Nihat'ın 6, Quaresma'nın 5, Nobre'nin 4, İbrahim Toraman'ın 3, Ekrem ve Ernst'in 2, Guti, Hilbert ve Necip ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: