16 Şubat 2011 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi Son 32 1.Maçı | BEŞİKTAŞ - Dinamo Kiev

BEŞİKTAŞ - Dinamo Kiev
Tarih: 17 Şubat 2011
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Pedro Proenca

Avrupa Kupaları'nda toplam 148 maça çıkmışız ancak bunların sadece 8'i sezonun ikinci kısmında. Avrupa'daki heyecanımızı Şubat sonrasına taşımakta sıkıntı çektik ezelden beri. Bunu son başardığımızda sene 2004'tü ve Valenciya'ya elenerek, kupaya veda etmiştik. 7 yıl sonra yine bir Şubat ayında hala Avrupa Kupaları'ndayız ve bir tur geçtiğimiz takdirde, Mart ayını da göreceğiz.

Bu sezon, elemelerde HJK Helsinki, gruplarda ise Porto, Cska Sofya ve Rapid Viyana üçlüsü gibi yakın geçmişte karşılaştığımız takımlarla eşleşmiştik. Bu turda eşleştiğimiz Dinamo Kiev de daha önce 2 kez eşleştiğimiz bir takım. Bu 3.raund ve durum şu an 1-1. Bu arada bizim, Dinamo Kiev'i elemeli maçlarda eleyebilen tek Türk takımı olduğumuzu da yazalım.

Ligden, 3 maçtır yaşadığı puan kayıpları nedeniyle kopan ve bir anda hedefsiz kalan takımımız için Avrupa Kupaları'ndan iyi hedef olamaz. Bu turdan sonra karşımıza çıkacak takımın kim olacağını düşünmeden, Şubat ayında hala Avrupa arenasında oluşumuzun da keyfini çıkarta çıkarta bu turu geçmemiz lazım. Bu taraftar, hem bu kadroyu daha çok izlemeyi, hem de bu kadroyla daha çok heyecan yaşamayı hakediyor.

Yeni transferlerimizden Simao ve Fernandes yok ancak bu eksiklerin yanısıra ligde bizi ikilemlerde bırakan yabancı sınırlaması da yok. Özellikle son İbrahim Üzülmez olayının takıma ne kadar etki edeceği de önemli. Bakalım, maç eksiği olan Ferrari, İbrahim Toraman'a tercih edilecek mi? Yoksa defans kurgumuz aynı şekilde mi olacak? Hilbert yine açık mı oynayacak, yoksa bek mi oynatılacak? Orta sahada kimler yer alacak, Schuster forvette kimleri tercih edecek? Bu soruların cevabını belki de Schuster bile şu an bilmediği için, ben en iyisi istediğim kadroyu yazayım ve yazının bu kısmını sonlandırayım: Hakan, Hilbert, Ferrari, Sivok, İsmail, Aurelio, Necip, Ernst, Guti, Quaresma, Almeida

Ligdeki puan kayıplarının yarısını sarmak ve bizleri sevindirmek için SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- Takımımız, Dinamo Kiev ile tarihinde 4 kez karşılaştı. Bu 4 maçta 1 kez biz, 2 kez Dinamo Kiev kazandı, 1 maç ise beraberlikle bitti. Bu maçlarda biz 3, Dinamo Kiev 8 gol attı.

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 149.maçına çıkacak. 148 maçta 53 galibiyet, 30 beraberlik ve 65 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 182, yediğimiz gol sayısı 214.

- Dinamo Kiev maçı Türkiye'de evsahipliğini yapacağımız 74.maç olacak. 73 maçta 38 galibiyet, 16 beraberlik ve 19 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 105, yediğimiz gol sayısı 69.

- Bu maç takımımızın Şubat ayı içerisinde oynadığı 4.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 3 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ettik. Gollerde ise 6-6'lık bir eşitlik söz konusu.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 12, Nihat'ın 6, Nobre ve Quaresma'nın 4, İbrahim Toraman'ın 3, Ekrem ve Ernst'in 2, Guti, Hilbert ve Necip ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: