10 Şubat 2011 Perşembe

TK Yarı Final | BEŞİKTAŞ - Trabzonspor

BEŞİKTAŞ - Trabzonspor
Tarih: 11 Şubat 2011
Saat: 18:00
Salon: Kadir Has
TV: Sports TV

Trabzonspor ile ligde karşılaştığımızda zor durumdaydılar ve bizimle oynadıktan sonra 7'de 1 yapmış halde ligin son sıralarındaydılar. Ancak bize yenildikten sonra gerek coach değişikliği, gerek de yeni 2 transferle (Miloseviç, Cakiç) toparlanmasını bildiler. İlk 7 haftada 1 galibiyet alan takım, daha sonraki 10 haftada 6 galibiyet aldı ve ligin geri kalanında play-off'a kalabilmek için gayret sarfedecek.

Ligdeki Trabzonspor maçından sonra takımızda da coach değişikliği ve yeni transferler gerçekleşti. Bu yüzden ligdeki maçı, yarın ki maç öncesi ölçü kabul etmek yanlış olur. Yeni coach'lar, haliyle yeni oyun stratejileri ve yeni transferlerle yenilenmiş iki takımın mücadelesini izleyeceğiz yarın.

Trabzonspor, bu kupada ilk kez yer alıyor. Tarihlerinde ilk kez yer aldıkları kupada yarı finali görmeleri onların adına güzel. Biz ise 2005'ten bu yana ilk kez yarı finaldeyiz ve 1973'ten bu yana ilk kez finale çıkma şansına sahibiz. Bu bilgiler, bu maçın ve finale yükselmenin bizim açımızdan önemini de ortaya koyuyor yeterince.

Efes Pilsen galibiyeti sonrası bu maçın favorisi biz olsak da, unutmamak gerek ki kupa maçları her zaman büyük sürprizlere müsaittir. Yakın geçmişte, Oyak Renault, Mersin BŞB ve Erdemirspor gibi düşük bütçeli takımların bu kupada final oynadığını unutmamak lazım.

Bu yüzden ilk dakikadan son dakikaya kadar aynı ciddiyetle oynamamız lazım. Bu konuda 2 gündür temkinli açıklamalar yapan Ergin Ataman'a güvenimiz tam. İnşallah, yarın bu saatlerde 38 yıl sonra kupada final oynayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor olacağız...

SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - 7.Hafta // BEŞİKTAŞ - Trabzonspor

Hiç yorum yok: