15 Şubat 2011 Salı

Hoşçakal Deli İbrahim...

İbrahim Üzülmez, futbol olarak süresini doldurmuş olabilir, ilk 11 çıkmayı şu an için haketmiyor olabilir, aynı yanlışı birden fazla kez yapmış olabilir ama bunların hiç biri, bir çırpıda 10 senenin silinmesine bahane olamaz, olmamalı.

Ligin bitimine 3 ay kalmışken, kendisi de kötü bir performans gösterirken, kulübeye çekilse kimse gıkını çıkarmazdı. İbrahim'in bu camiadaki yeri Schuster'e anlatılır, o da kararını verirdi. Kararı oynatmamak yönünde olursa kulübeye çekilirdi, oynatılmazdı. Kaptanlığıyla alakalı bir problem varsa, kaptanlığı alınırdı, basın toplantılarına çıkarılmazdı. Sezon sonu geldiğinde ise oturulur, konuşulur, sözleşme yenilenmek istenmediği, futbolu bırakmasının istendiği açıklanırdı. 10 yıllık bir ilişki de böyle son bulmuş olurdu.

Konunun temelinde haksızdır İbrahim Üzülmez, doğru. Ancak bu kulübe bugüne kadar verdikleri düşünüldüğünde sonun bu şekilde olmaması gerektiği de aşikardır. Yönetim, popülistlik yapıp bu tür bir karar alacağına, başka bir çözüm bulabilirdi. Peki, biz bu yanlışa şaşırdık mı? Hayır...

Hoşçakal Deli İbrahim...

Hiç yorum yok: