12 Şubat 2011 Cumartesi

38 Yıl Sonra Finaldeyiz...90-88

İlk 5: Chatman, Kemp, Serhat, Cevher, Ogilvy

38 yıl sonra muradımıza erdik ve Türkiye Kupası'nda finale çıkmayı başardık. Efes Pilsen galibiyeti sonrası basketbolseverler arasındaki genel kanı, bizim Trabzonspor'u da mağlup edeceğimiz yönündeydi. Ancak gözden kaçmaması gereken bir ayrıntı vardı ki, Trabzonspor ligde karşılaştığımız Trabzonspor kadar kolay lokma değildi.

Nitekim, maç boyunca bunu tekrar kanıtladılar bize. Ogilvy'le maçın ilk basketini bulmamızdan sonra yakaladıkları 7-0'lık seri ile öne geçtiler ve ilk periyotta bize tekrar öne geçme şansı hiç vermediler. 19-22 yenik kapattığımız ilk periyottan sonra ikinci periyotta da savunmada işler bizim adımıza iyi gitmiyordu. Periyotun ortalarında iki kez kısa süreli öne geçişlerimiz oldu (36-35, 39-38) ancak devre sonunda bulduğu iki üçlükle soyunma odasına önde giden yine Trabzonspor oldu (42-44). İlk yarı sonunda bizim için sevindirici olan detay, Serkan Erdoğan'ın tamamı ikinci periyotta olmak üzere ürettiği 9 sayı 3 asistti. Serkan'ın bu katkısı bizim için kritikti.

İkinci yarıya daha iyi başlayan bizdik. Chatman ve Cevher'in basketleriyle 46-44 öne geçtik. Periyotun devamında ise Kemp'in de katkısıyla üstünlüğümüzü devam ettirdik (51-48, 55-52). Ancak savunmada Ali Karadeniz'e bir çözüm bulamayınca, Trabzonspor tekrar öne geçmeyi başardı ve son periyota 63-66 önde girdiler. Son periyotta boyunca heyecan yerimizde duramadık. Trabzonspor, maç boyunca olduğu gibi bu periyotta da genelde önde olan taraftı. Maçın sonlarına doğru skor 71-75'e gelince, tur gidiyor mu hissine de kapıldık. Ancak o andan itibaren Serkan-Kemp-Ogilvy başta olmak üzere, takım bir anda vites yükseltti. Önce eşitlik sağlandı, ardından öne geçildi.

Son 15 saniyeye 89-85 önde girildi ve o an hakemler büyük bir rezalete imza attılar. Trrabzonspor'un yaptığı açık ve net geri pas ihlaline düdük çalınmadı. Trabzonspor, o hücumun devamında üçlük buldu ve rahat giden maç son 4 saniyede zora girdi (89-88). Sonuç olarak Chatman'a faul yapıldı ve biz faulden sonra bir kazaya imkan tanımadık ancak hakemlerin o büyük hatası şanssız bir günümüzde olsak, bize çok pahalıya patlayabilirdi.

İki transferimiz Serkan ve Kemp'in yapmış olduğu 37 sayılık katkı es geçilmemeli kesinlikle. Kemp'ten bir nebze olsun katkı alabilmiştik ancak Serkan, Efes Pilsen maçında hiç bir varlık gösterememişti. Final öncesi bu performanslarla onlar da kendilerine gelmiştir diye umuyoruz. Ogilvy ve Chatman ise bildiğimiz gibiydi. Ogilvy, bu maçta da maçın adamı seçildi, ödülünü de maç sonu aldı. Cevher ilk iki maçta toplam 12 sayı bulabildi. Elbette, bizim ondan beklentimiz daha fazla.

Efes Pilsen'i eledikten sonra bu turda elenmek cidden çok üzerdi hepimizi. Neyse ki, biz o sürprize imkan tanımadık. Yazının ilk cümlesinde yazdığımız gibi 38 yıl sonra finaldeyiz ve kupaya sadece bir maç uzaktayız artık. Bu heyecanı yaşamak bile yeterince mutluluk verici ancak taraftarlığın özünde olan hayallerden de vazgeçemiyoruz elbette.

Efes Pilsen ve Trabzonspor engelleri aşıldı. Artık tek bir hayal var, o da kupanın Pazar günü 17 sularında kaptanımız Cevher Özer'in ellerinde havalanması...

BU GÜZEL HEYECANI BİZLERE YAŞATAN HERKESE TEŞEKKÜRLER...

İstatistikler:
Andrew Ogilvy 21 sayı 4 ribaund 2 asist
Marcelus Kemp 19 sayı 1 ribaund 3 asist
Serkan Erdoğan 18 sayı 1 ribaund 5 asist
Mire Chatman 11 sayı 7 ribaund 5 asist
Cevher Özer 7 sayı 6 ribaund 1 asist
Serhat Çetin 7 sayı 1 asist
Michel Ignerski 5 sayı 2 ribaund 1 asist
Hüseyin Beşok 2 sayı 2 ribaud
Mustafa Abi 0 sayı 2 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11

Hiç yorum yok: