6 Ocak 2011 Perşembe

İkinci Ergin Ataman Dönemi Başladı...

Burak Bıyıktay görevdeyken de adı bizimle anılmıştı Ergin Ataman'ın ancak kendisinin şartı görüşme yapılacağı zaman bir coach'umuzun olmamasıydı. Bu yüzden iki tarafın görüşmesi Burak Bıyıktay'ın görevden alınması sonrasında gerçekleşti. Ataman, ilk görüşmenin yapıldığı akşam twitter'da birşeyler paylaştı. Tavrından taraftarın tepkisini ölçmeye çalıştığı anlaşılıyordu. Twitter'dan onlarca BEŞİKTAŞlı olumlu mesajlar gönderince, o da güzel bir karşılık verdi ve dün sabah için ikinci görüşmenin yapılacağını belirtti.

Dün ise ikinci görüşmenin ardından 1.5 yıllığına anlaşıldı. Ataman'ın göreve gelirken bazı teminatlar alacağı biliniyordu. Misal bir pivot transferi veya belki de maaşların zamanında ödenecek olmasıyla ilgili bir söz. Burak Bıyıktay'ı transfer yapmadan, birçok sorun içerisinde çalıştırabilirsiniz belki ancak kariyerini düşünen Ergin Ataman, Oktay Mahmudi gibi coach'ları ikna etmek için ortaya birşeyler koymalısınız. Muhtemelen Ataman da bu tür bazı teminatlar aldı yönetimden.

Gelir gelmez yaptığı 'şu an Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, BEŞİKTAŞ'ın da bu iki kulübün arkasında kalması düşünülemez' temalı açıklaması hoştu. Iverson ve Chatman ile ilgili açıklamaları da tatmin ediciydi. Ve tabii ki şubenin çok uzun süredir hasretini çektiği bir de 'kupa kazanma' beyanı vardı.

Bu yıl için hedefler, normal sezonu ilk 4 içerisinde bitirmek, play-off'ya yarı final oynamak, sezon sonunda Eurocup'tan davet almak ve Türkiye Kupası'nı kazanmak olabilir. Özellikle kupanın 3 maç uzaklıkta olduğunu düşünürsek, daha makul bir hedef gibi duruyor. Gelecek sezon ise 2007/08 sezonundaki hatalardan ders alınıp, yine iddialı bir kadro ile heyecanlı bir sezon yaşatılabilir.

İkinci Ergin Ataman dönemi başladı, başlarken çoğumuzu da heyecanlandırdı. Bakalım sonucu nasıl olacak...

Hiç yorum yok: