3 Ocak 2011 Pazartesi

Gelen Giden Maç Galatasaray'ın... 71-73

İlk 5: Iverson, Ignerski, Serhat, Cevher, Ogilvy

Maç içerisinde yapılan amatörce hatalara kızsak da, maçın sonucu istediğimiz gibi olmasa da aslında bu takım dün akşam ortaya koyabileceği en iyi performanslardan birini koydu. Chatman'ın kadro dışı bırakılması ve Cüneyt'in sakatlığı sonunda tüm sorumluluk Iverson'a kaldı. Iverson sahada aktif olarak dinlenirken ya da kenarda otururken sahadaki top getirme görevi de bu sezon fazla şans bulamayan veya bulduğu şansları iyi kullanamayan Mustafa Abi'ye kaldı. Guard bölgesinde böyle bir eksiği olan takımın pota altında da eksikleri vardı. Biz, Likholitov'un eksikliğinde Ogilvy-Cevher-İsmail ile mücadele ederken, rakip Ermal-Rancik ve bir diğer yabancısı ile mücadele etti. Ogilvy'nin savunmadaki zaaflarını bu ligde bilmeyen yokken rakibin içeriden rahat sayılar bulması da işimizi zorlaştırdı.

Tüm bunlara rağmen 45-60'dan maçı 59-60'a kadar getirebildik. Maçın sonlarında maça tekrar ortak olduk. O an Ignerski ile üstüste iki hücumda acele toplar kullanmasak belki maçı kendi lehimize de çevirebilecektik. Maçın son dakikasında tekrar fırsat elimize geçmesine rağmen bu kez de Ignerski ve Iverson'la 6'da 0 serbest atış atınca maçı çevirmek mümkün olmadı.

Bu arada Ignerski'nin iki üçlüğüne verilen 5 sayıdan sonra o sayılara eklenen 1 sayıyı 3-4 hücum sonra farkeden hakem triosunu da tebrik etmek lazım. Masa hakemleri ve sahadaki 3 hakemin beceriksizliği yüzünden Iverson o sayının eklendiğini dahi farketmedi ve 71-71'ken faul yaptı. Son hücumda yine Iverson'ın katkısıyla bulunan hücumu Ignerski turnike ile rahatca bitirmek varken smaçla bitirmeye kalkınca da maçın seyri değişti ve elimize geçen fırsatları tepmiş olduk.

Tofaş maçı sonrası tamamen dolan Akatlar'da, seyirci önünde bir derbiyi kaybetmek her ne kadar sinir bozucu olsa da aslında bu maçın son topa kalmasının ve bunun 15 sayı geriden gelinerek yapılmasının basit ve beklenen birşey olmadığını da belirtmek lazım...

İstatistikler:
Michel Ignerski 20 sayı 7 ribaund
Andrew Ogilvy 18 sayı 12 ribaund 1 asist
Allen Iverson 11 sayı 5 ribaund 4 asist
Mustafa Abi 11 sayı 3 ribaund 3 asist
Bekir Yarangüme 6 sayı 5 ribaund 2 asist
Cevher Özer 5 sayı 4 ribaund
Serhat Çetin 0 sayı 1 ribaund 1 asist
İsmail Çevik 0 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2010/11 - BEŞİKTAŞ vs. Galatasaray - Derbiler 2010/11

Hiç yorum yok: