1 Aralık 2010 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 5.Grup Maçı | CSKA Sofya - BEŞİKTAŞ

CSKA Sofya - BEŞİKTAŞ
Tarih: 2 Aralık 2010
Saat: 20:00
Stad: Vasil Levski
Hakem: Tom Harald Hagen

Ligde bu saatten sonra ilk yarı sonuna kadar oynanacak 3 maç hayati önem taşıyor bizim için. Haftasonu da Bursaspor ile bu açıdan 6 puanlık bir maça çıkacağız. Ancak o maçtan hemen önce oynayacağımız CSKA Sofya maçı da bambaşka bir önem taşıyor bizim için. 7 senelik bir Şubat ayında Avrupa Kupaları'nda yer alma hasretimiz var ve belki de bu 90 dakika sonunda o hasreti dindireceğiz. Belki UEFA Kupası/Avrupa Ligi'nde grup sistemine geçildikten sonra ilk kez gruptan çıkacağız, belki de ilk kez bir grup maçına 'olumlu açıdan' formalite maçı diyip çıkacağız.

İşte tüm bu güzellikleri sıralayınca, insanın Bursaspor maçını unutup, 15 Aralık'ta oynanacak Rapid Wien maçı öncesi bizi bir üst tura çıkartacak skoru yakalamak için herşeyi yapası geliyor. Bu yolda galibiyet de şart değil. Grupta oynanacak 2 maçın toplam 6 değişik şekilde sonuçlanma şansı var. Bu şansların 4'ü bize yarıyor. Yaramayanlar bizim mağlubiyetimizle, Rapid'in kazanması.

Rakip tribün de fazlasıyla bizi bekliyor söylenenlere göre. Yönetim destekli bir kareografi yapma hazırlığındalar. 2 günde 11bin bilet satılmış durumda, ki bu rakam bu yıl ki rekorlarının yakınında bir rakammış. Bizim tarafta ise klasik vize sorunları nedeniyle, Bulgaristan'da yaşayan ve okuyan vatandaşlarımızla birlikte ancak 500-600 kişi olacak herhalde. Bu deplasman, deplasman duygusunun yaşanması için birebir bir deplasman. Ancak imkanlar el verecek işte...

Dragao'dan 1 puanla çıkalı 4 hafta olacak maç günü. Avrupa Ligi'nin o değişik heyecanını özlemiştik. Özlediğimiz diğer güzellikler de ilk paragrafta yazıyor. Bu maç sonunda atlanacak tur ile o listeye bir de 17 Aralık'taki kura çekimi heyecanını katarız inşallah... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- Takımımız, Perşembe günü 6.kez bir Bulgar ekibi ile karşılaşmış olacak. Bundan önce oynanan 5 karşılaşmanın 3'ünü kazandık, 2'sinde ise berabere kaldık. Attığımız gol sayısı 7, yediğimiz gol sayısı 3.

- Takımımız, geçen sezon Şampiyonlar Ligi 2.haftasında CSKA Moskova'ya 2-1 yenildiği maçtan sonra deplasmanda oynadığı 7 maçta da mağlubiyet yüzü görmedi (4 galibiyet -Manchester United-Vikingur-HJK Helsinki-Rapid Wien-, 3 beraberlik -Wolfsburg,Plzen,FC Porto).

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 147.maçına çıkacak. 146 maçta 51galibiyet, 30 beraberlik ve 65 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 178, yediğimiz gol sayısı 213.

- CSKA Sofya maçı deplasmanda oynayacağımız 74.maç olacak. 73 maçta 14 galibiyet, 14 beraberlik ve 45 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 75, yediğimiz gol sayısı 142.

- Bu maç takımımızın Aralık ayı içerisinde oynadığı 12.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 11 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde ettik. Gollerde ise durum 12-18 aleyhimize.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 12, Nihat'ın 6, Holosko ve Nobre'nin 4, İbrahim Toraman ve Quaresma'nın 3, Ekrem ve İbrahim Üzülmez'in 2, Ernst, Guti, Necip ve Hilbert'in ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: