6 Aralık 2010 Pazartesi

7 Yıllık Tahriğin Sonucu...

Kimse hiç bir insan evladının yara almasını, bıçaklanmasını istemez. Ancak şu durumda bir suçlu aranacaksa o BEŞİKTAŞ tribünü değildir. Bu saçma düşmanlığı çıkartan da, kendi kendine yeri gelince hesabı kestiğini sanan da Bursaspor camiası ve tribünüdür. Kendi başarısızlıklarını bize yıkacaklarına, doğru düzgün hareket etselerdi yıllardır ne deplasman yasağı olurdu, ne de bu olaylar.

Maç öncesi bu olayın yaşanmasını sağlayanlar, zamanında tura çıkan insanları dövmeye kalkan, sadece BEŞİKTAŞLI olduğu için bir bayanı saçlarından tutup yerlerde sürükleyen, mola veren otobüsteki BEŞİKTAŞ formalı çocuğu tartaklayan insanlardır. Son 7 yıldır yarattıkları sanal düşmanlık ve devamında gelen onlarca 'kahpelik' bir gün sert bir cevap illaki bulacaktı. Ve işte o cevap kendini bilmezlerin, kendini dev aynasında görenlerin Gebze'de BEŞİKTAŞ taraftar derneğine saldırmalarından sonra bu haberin İstanbul'a ulaşmasıyla bu maç öncesi verildi.

Yukarıda bahsedilen olaylardaki BEŞİKTAŞlılardan herhangi birinin Çarşı ile alakası olduğunu sanmıyorum. Hemen hemen hepsi münferit taraftardı ancak 7 yıl boyunca birçok yerde darbe aldılar. Maç öncesi ise Bursaspor taraftarının kaşıntısını giderebilecek bir grup vardı karşılarında. Onların asıl muhattabı olabilecek bir grup insan. Sonuç mu? Merdivenlerde sıkışmış, birbirini ezen insanlar topluluğu.

Olaylardan dakikalar önce atkılarıyla 'ararım sorarım seni her yerde' tezahuratı yaparak havaya giren Bursaspor taraftarı, bu maç öncesi bir olay çıkmasaydı muhakkak bunun reklamını yapacaktı. Ancak evdeki hesap ÇARŞI'ya uymadı. Önce bir rezil oldular, ardından da 7 yıldır yaptıklarının bedelini ödediler.

Yine de karşımızda akıllanacak, bu olaylardan ders çıkarabilecek bir grup olduğunu sanmıyoruz. Kaşıntılar tüm hızıyla devam edecektir, tahrikler de. Bu tribün kendini göstermiştir, cevabını vermiştir. Bu cevap bir süre yeter onlara. Ancak birileri akıllanmazsa bir gün bir yerde yine ters bir cevap ile karşılaşabilirler çünkü bu tribünle şaka olmaz, bu tribünle kimse aşık atamaz.

BEŞİKTAŞ TRİBÜNÜ BÜYÜK TAŞTIR,
ALTINDA KALIRSINIZ...

Hiç yorum yok: